İstanbul Park'ta Ofer'in İsmi Yok



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İsrailli işadamı Sami Ofer'in İstanbul'daki Formula 1 pisti İstanbul Park'ı satın almak için girişimlerde bulunduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak, müracaat eden yedi firma arasında Ofer'in şirketinin bulunmadığını belirtti. Yalçıntaş, ''Benimle daha konuşmadılar. Ama projemize ilgi duyuyorlardır, ihaleye girmek istiyorlardır. Ben, ihaleye ne kadar fazla şirket girerse o kadar fazla memnun olurum'' dedi.

Yalçıntaş, İTO'nun ''İhracata İlk Adım Programı''nın ikinci etabının başlaması nedeniyle düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ofer'in şirketinin Formula 1'e ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine, Yalçıntaş, bu konuda üçü yazılı, dördü de sözlü olmak üzere yedi firmanın müracaatı bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: 'Bu yedi tanesi içinde benim bildiğim bay Ofer'in şirketi yok. Benimle daha konuşmadılar. Ama projemize ilgi duyuyorlardır, ihaleye girmek istiyorlardır. Ben ihaleye ne kadar fazla şirket girerse o kadar fazla memnun olurum. Ben buraya ilgi duyan tüm şirketleri o ihaleye girmeye davet ediyorum. Bu ihaleye mümkün olduğu kadar fazla şirketin girmesinden memnuniyet duyarım.''

İhale toplantısı bu hafta
Yalçıntaş, bir basın mensubunun ''İhaleyi 1-2 hafta içinde açıklayacağınızı söylemiştiniz'' demesi üzerine, geçen pazartesi akşamı için projenin tüm ortakları olarak toplanıp ihale şartnamesine en son halini verme kararı aldıklarını, ancak kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İstanbul Valisi'nin kendisinden toplantıyı ertelemesini istediğini, kendisinin de bu toplantıyı ertelediğini bildirdi. ''Bu haftaya erteledik. Bu hafta neticelenecek inşallah. Onlarla bir araya geleceğiz'' diyen Yalçıntaş, Finansinvest'in ise kendi çalışmasını bitirdiğini söyledi.

Dün Alman bir internet sitesinde, İsrailli işadamı Sami Ofer'in şimdi de İstanbul'daki Formula 1 pisti İstanbul Park'ı satın almak için girişimlerde bulunduğu ve fizibilite yaptırdığı iddia edilmiş ve bu iddia medyada yer bulmuştu. 152 milyon dolara mal olan pistin, Formula 1 Grand Prix yarışı dışında ev sahipliği yaptığı tüm yarışmalarda zarar ettiği belirtilen haberde, İstanbul Park'ın bakım giderlerinin Formula 1 yarışından elde edilen karla karşılandığı ancak bu paranın yakında biteceği için de pistin satılacağı ileri sürüldü.

İstanbul Park
Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 yarışlarına evsahipliği yapan ve Formula 1'in Türkiye ayağının koşulduğu İstanbul Park Pisti, toplam 2 milyon 215 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Temeli, 10 eylül 2003'te atılan pist, geçtiğimiz sezon yarışlara hazır hale getirilmiş ve Türkiye Grand Prix'i ilk kez düzenlenmişti. Pist uzunluğu 5 bin 378 metre olan İstanbul Park'ın ana tribünü 25 bin kişi, geçici tribünü 50 bin kişi, doğal tribünü 50 bin kişi, VIP locaları 5 bin kişi alıyor. Toplam seyirci kapasitesi 130 bin kişi olan İstanbul Park'ın 12 bin araçlık otoparkı bulunuyor.