İstanbul Rehberi Artık Cepte



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni uygulamasıyla artık İstanbul’da kimse adres sormayacak, kaybolmayacak. "Cep Şehir Rehberi İstanBUL" sistemi sayesinde İstanbullular, nöbetçi eczaneden otellere, kaymakamlıklardan kendisine en yakın benzin istasyonu ve otoparka kadar 200 bin adresi cep telefonundan öğrenebilecek. Sistem, cep telefonuna ücretsiz yüklenebilecek.

Kadir Topbaş, Saraçhane’deki başkanlık binasında yaptığı toplantıda sistemi tanıttı. Sistemin cep telefonuna indirilerek kullanıldığını ve herhangi bir maliyetinin olmadığını kaydeden Topbaş, 200 bin noktanın sisteme işlendiğini ve istenirse online olarak bağlanıp 2 milyon noktanın adresine ulaşılabileceğini bildirdi. Topbaş, şöyle konuştu: "Sistem, istasyonlar aracılığıyla bulunduğu noktayı kullanıcıya gösteriyor. Kullanıcının bulunduğu nokta ile varmak istediği noktayı işaretlemesi durumunda gideceği yolu sistem gösteriyor".

Yazılımı Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını vurgulayan Topbaş, sistemin 1530’a atılacak mesajla veya www.ibb.gov.tr adresinden yüklenebileceğini sözlerine ekledi.