“İstanbul Susuzluğa Doğru Yürüyor”



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'un su sorunuyla ilgili yaptığı açıklama geçmişte sarfettiği sözleri tekrar gündeme getirdi. Erdoğan, 26 Kasım Salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmada “Gelen haberler hiç hayra alamet değil. 3 ay gibi bir süre sonra havalar böyle gitmesi durumunda İstanbul susuzluğa doğru yürüyor” dedi. Erdoğan geçmişte yaptığı konuşmasında su sorununu 2040 yılına kadar çözdüklerini iddia etmişti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, 16 Kasım 2017’de yaptığı açıklamada “Melen’in devreye girmesiyle birlikte İstanbul’un su sorununu 2071 yılına kadar çözdük.” demişti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 11 Kasım 2017’de katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Su Konseyi toplantısında şunları söylemişti: “1994 öncesi İstanbul’da su yoktu. Ben 5 Mayıs 1994’te İSKİ Genel Müdürlüğü’nü devraldığım zaman haftada bir defa su veriliyordu. Sürekli kesinti, kesinti… Hatta suyun kalitesi kötüydü. Biz o kadar çok çalıştık ki 7 tane baraj, Istranca Barajlarını bizzat İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü inşa etti. İnşallah önümüzdeki yıl Melen’in devreye girmesiyle bırakın 2018’i, 2071 yılına kadar İstanbul’un su problemini olmayacak şekilde çözdük.”