“İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali”



Mimarlar Odası mimarlık kültürünün gelişmesi, tarihi mirasın korunması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi çalışmalarına yeni bir boyut kazandırmak amacıyla bu yıl ilk kez “İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali” düzenliyor.

“Dünya Mimarlık Günü” nedeniyle Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nce gerçekleştirilen “Mimarlık ve Kent Şenliği” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik ulusal ve uluslar arası olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak.

Mimar, yönetmen ve uzmanların İstanbul’da buluşmalarına ortam hazırlayarak ülkemizi ve mimarlık ortamımızı geniş kesimlere tanıtmayı öngöre etkinlik mimarlık ve kent konularında üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi ve beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmayı amaçlıyor.

Etkinliğe, başta mimarlar olmak üzere, bu alana ilgi duyan herkesin aktif olarak katılması hedefleniyor.

Kısa Film Yarışması
Ülke çapında herkese açık olarak düzenlenecek olan “Mimarlık” konulu belgesel ve canlandırma kısa film yarışmasına, İngilizce alt yazılı başvuracak filmler arasından seçilecek olan 20 film gösterim programına alınacak. Bu filmler arasından seçilecek olan en iyi filme ödül verilirken, ilk beşe giren filmler ise Uluslararası yarışma bölümünde Türkiye’yi temsil edecek.

Yarışmaya süresi 60 dakikayı geçmeyen, İngilizce alt yazılı ve son dört yıl içinde çekilmiş olan, DVD Pal formatındaki filmler kabul edilecek.

Uluslararası Mimarlık Film Festivali’nin büyük ilgi görmesi ve ülke tanıtımına katkıda bulunması bekleniliyor. Festivalin basın sponsorların arasında İnşaat Dünyası Dergisi, Mimarlık Dergisi, Mimarist Dergisi, Yapı Dergisi ve Birgün Gazetesi bulunuyor.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.