"İstanbul Uyan, Kabusun Gerçek Oluyor"



Yeşilist, Ağaoğlu Holding’in İstanbul Maslak’ta gerçekleştirdiği yeni projesi ‘Maslak 1453’e karşı "Ağaoğlu #Maslak1453: İstanbul uyan, kabusun gerçek oluyor!" başlığıyla bir imza kampanyası başlattı. Kampanyaya şimdiye kadar 30 binin üzerinde katılım gerçekleşti.

Büyümek, gelişmek adına değerlerin yok edildiğini; “Mimar Sinan'ın su kemerleri diktiği, İstanbul'un akciğeri, çeşit çeşit kurda kuşa yuva Fatih Ormanı'nın tam ortasına 320 bin metrekarelik bir beton kütle konduğunu” vurgulayan Yeşilist, Ağaoğlu Holding'in iş makinelerini Fatih Ormanları'ndan derhal çekmesini istediklerini belirtti.

Yapay kentlerde önceden belirlenmiş suni 'sosyal' ve 'kültürel' eğlenceler yaratmak için ağaçlar kesildiğini ve mevcut doğal hayatın yok olduğunu belirten Yeşilist, herkesi imza kampanyasına davet etti.

Kampanyaya katılmak için tıklayınız.

Kampanya mektubu ise şöyle:

“Ağaoğlu Holding'in iş makinelerini Fatih Ormanları'ndan derhal çekmesini istiyoruz.

Yüzyılların kenti, yuvamız, gürültüsüne, karmaşasına rağmen sevdiğimiz şehrimiz bugün koskoca bir metropol olan İstanbul'un kendine has doğası, kültürü, değerleri, Boğaz'ı, yüzyılların izlerini taşıyan mahalleleridir, bu şehrin albenisi.

Ama büyümek, gelişmek adına yok ediyoruz değerlerimizi. Mimar Sinan'ın su kemerleri diktiği, İstanbul'un akciğeri, çeşit çeşit kurda kuşa yuva Fatih Ormanı'nın tam ortasına 320 bin metrekarelik bir beton kütle konuyor. Ağaçlar kesiliyor, beton temeller atılıyor, orada yaşayan doğal hayat yok oluyor ve bütün bu yıkım, yapay kentlerde önceden belirlenmiş suni 'sosyal' ve 'kültürel' eğlenceler yaratmak için. Oysa İstanbul'un güzelliği, eskiliği, kendi kültürü, şehrin dört bir yanına yayılmış, kimi zaman gizli kalmış hazineleri ve gizemidir.

Biz, İstanbullular, bakmazken bir sabah kalktık ve Fatih Ormanı'mızın yok edildiğini öğrendik. Kızgınız, üzgünüz, ve biz farkında değilken ormanımızın sözde çevreyle dost binalar için yok ediliyor olmasını kınıyoruz. Asıl sürdürülebilir olan kültürel değerleri korumak iken 320 bin metrekarede yapay bir dünya yaratmak isteyen projeye onay verilmesini de 1453'ten beri bizim olan şehrimizin ve kültürünün yok edilmesi olarak addediyoruz.

Ağaoğlu Holding'in iş makinelerini Fatih Ormanları'ndan derhal çekmesini istiyoruz”.