İstanbul ve Kocaeli Sular Altında Kaldı: 1 Ölü



İstanbul ve Kocaeli sel sularına teslim oldu. Gebze'de aşırı yağış nedeniyle sele kapıldığı sanılan bir kişinin cesedine ulaşıldı. Tuzla, Maltepe, Pendik, Gebze ve Çayırova'da çok sayıda ev ve işyerini su bastı. D-100 karayolunun Gebze-Bayramoğlu sapağı 4 saat kapalı kaldı. Çayırova'da Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile çok sayıda fabrika su altında kaldı. Alanya da sağanak yağış ve şiddetli rüzgardan nasibini aldı.

Sağanak yağış gece İstanbul'un Anadolu yakası ile Kocaeli çevrelerinde etkisini artırdı. Özellikle Gebze ve çevresinde etkili olan yağış su baskınlarına neden oldu. Gebze arıtma tesislerinin bulunduğu bölgede sel sularına kapıldığı sanılan 25-30 yaşlarında bir kişinin cesedine ulaşıldı.

İtfaiye, Tuzla, Maltepe ve Pendik'ten gelen su baskını ihbarlarına yetişmekte zorlandı. Tuzla'daki Aydınlı, Şifa, İstasyon ve Mimar Sinan mahallesinde çok sayıda evi su bastı.

D-100 karayolunun Bayramoğlu sapağı, Gebze'nin İstasyon, Sıra Söğütler, Köşklü Çeşme ve İnönü mahalleleri ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü binaları ve bu bölgedeki bazı fabrikalar su altında kaldı. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsü ve laboratuvarları da zarar gördü. Enstitüyü, yaklaşık 10 gün önce de su basmıştı. Su baskını, Çayırova ilçesinde de 100'den fazla ev ve işyerini etkiledi. Bayramoğlu'nda, birçok araç yaklaşık bir metrelik su birikintisinde mahsur kaldı. Ankara yönüne giden araçlar, TEM otoyoluna yönlendirildi. D-100 karayolu sabaha karşı kontrollü olarak açıldı. Suların çekilmeye başladığı belirtildi.

Alanya:

Antalya'nın Alanya ilçesinde, gece yarısına doğru başlayan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar, etkili oldu. Alanya'da saat 23.00 sıralarında başlayan ve 20 dakika etkili olan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar, esnafa zor anlar yaşattı. Yağışa hazırlıklıksız yakalanan esnaf ve turistler, büyük şaşkınlık yaşarken, önünde eşya ve mal bulunduran bazı iş yerleri zarar gördü. 20 dakika süreyle çok etkili olan yağış ve rüzgar dolayısıyla bazı esnaf iş yerini kapatmak zorunda kalırken turistler de zor anlar yaşadı. Turistlerin yoğun olarak bulunduğu ilçe merkezi, kısa sürede boşalırken taksiler ihtiyacı karşılamakta zorlandı.

Alanya'da havanın bugün parçalı bulutlu olacağını belirten meteoroloji yetkilileri, ilçede yarın saat 16.00 sıralarından itibaren yeniden sağanak geçişlerinin yaşanmasının beklendiğini dile getirdiler.

Denizcileri ve denize girecek tatilcileri de uyaran yetkililer, denizde dalga yüksekliğinin bugün ve yarın, yer yer 2 metreye kadar ulaşacağını kaydederek dikkatli olunmasını istediler.

İzmir:

İzmir'de iki gündür etkili olan sağanak yağış sonucu, özellikle dere ve yağmur suyu kanallarıyla Büyük Kanal Projesine dahil olmayan kanalizasyonlardaki çöpler, körfeze aktı. 10 kişilik kepçe ekibi, karadan Üçkuyular, Göztepe, Konak, Pasaport, Alsancak, Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinden şiddetli yağışla körfeze gelen atıkları topladı. Çevre 1 gemisi ve Deniz Süpürgesi de körfezin iç bölgelerine şiddetli yağışla gelen pet şişe, ekmek, simit, plastik ayakkabı, ambalaj atıkları ve dal parçalarını temizledi. İki günde şiddetli yağış ile özellikle derelerden İzmir Körfezi'ne akan 12 ton atığın toplandığı öğrenildi.