İstanbul Yatırım Antalya Yaşamak İçin



Yabancılara emlak satışını düzenleyen yasanın ocak ayında yürürlüğe girmesinin ardından emlak piyasası hareketlendi. Yabancılar, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bin 206 emlak aldı. Bu yılın ocak ayında yabancılara gayrımenkul satılmasıyla ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle emlak piyasası hareketlendi. Yabancılar, bu tarihten sonra yeniden mülk alımına başladı.

Yabancıların en çok tercih ettiği kent Antalya olurken, gayrımenkul yatırımı yapmak isteyen yabancıların tercihi ise İstanbul oluyor. Ülke genelinde yılın ilk çeyreğinde bin 565 yabancıya bin 206 adet gayrımenkul satıldı.

Türkiye'den emlak alan yabancılar arasında 24 ayrı ülke vatandaşı bulunuyor. Bunlar arasında da ilk sırayı İngilizler alıyor. Yabancılar, üç ay içinde toplam 30 ilde gayrımenkul edindi. En fazla yoğunluk Antalya'da görüldü. Yabancılar İstanbul'a istikbali parlak bir yatırım aracı olarak bakarken, en çok Boğaz hattı prim yapıyor.

İstanbul'daki gayrımenkul fiyatları dünyanın diğer büyük şehirlerine göre hayli ucuz bulunuyor.

Emlakçılara göre yabancılara emlak satışları, yasanın önce iptali sonra yeniden yürürlüğe girmesinin ardından azaldı. Çünkü yabancı yatırımcılarda ‘güvensizlik’ oluştu. Emlak sektörü şimdi yeniden güven ortamının kurulmasını bekliyor.