İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı’nda Yeşil Alan Projeleri Konuşulacak



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş., kentin yeşil alanlarıyla ilgili akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, sektör temsilcilerinin katılacağı geniş kapsamlı bir çalıştay düzenliyor.

Açılış konuşmasını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı, “İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı” 5-6 Şubat 2020 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. tarafından düzenlenecek İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı’nda, “Yeşil Alanlarda Dönüşüm; Kimlik ve Sürdürülebilirlik Amaçlı Çözümler” temasıyla gerçekleşecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Peyzaj çalışmalarında kentin dokusuna uygun ve onunla birlikte yaşayan, akıllı çözümler ile kaynakların daha verimli kullanılması konuları ele alınarak, yol haritası belirlenecek.

Küresel ısınma ile birlikte, her gecen gün daha fazla ihtiyaç duyduğumuz, yeşil alanlar, giderek azalmakta, tahrip edilmekte. Bu önemli sıkıntıyı yıllardır en fazla hisseden İstanbul için bu çalıştay tarihi önem taşımakta. Çalıştayda var olanı korumanın yanında, bu alanların nasıl artırılabileceği de masaya yatırılacak.

Projeler konuşulacak
İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı’nda, İstanbul’un gelişen kimliğini yansıtacak doğal bitki örtüsüne uygun yeşil alanlarının hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi konularında alanında uzman akademisyenler, ilgili sivil toplum temsilcileri, kent paydaşları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla çözüm ve proje önerileri görüşülecek.