İstanbul'da Bu Yollar Kapalı



ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti kapsamında Ankara'da çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Obama, Ankara'dan sonra İstanbul'a geçti. Geniş güvenlik tedbirleri bugün de İstanbul'da devam edecek. Obama'nın geçeceği yollar trafiğe kapatılıyor. İşte, sıkı tedbirler ve kapanacak yollar...

ABD Başkanı Barack Obama, resmi ziyaret çerçevesinde temaslarda bulunmak üzere dün akşam Ankara'dan İstanbul'a geldi. Obama'yı taşıyan "Air Force One" saat 19:00'da Atatürk Havalimanı'na indi.

Obama, bugün İstanbul'da süren Medeniyetler İttifakı 2. Forumu'na katılacak.

Obama'nın gelişi öncesinde Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik önlemleri artırılarak sarı alarm düzeyine yükseltildi. Obama, karayolunu kullanarak Merter-Cevizlibağ yolu üzerinden Beşiktaş'a geçti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın geçeceği güzergah olan Sahil yolu ve Sirkeci'de sıkı güvenlik önlemleri alındı. Obama'nın geçmesi muhtemel olan yolların sağ ve soluna Çevik Kuvvet ekipleri yerleştirildi. En üst seviyeye çıkarılan güvenlik nedeniyle yollar, ve üst geçitler bile yaya trafiğine kapatıldı.

Güvenlik önlemlerinden habersiz karşıdan karşıya geçmek için üst geçiti kullanmak isteyen onlarca vatandaş, polisler tarafından geri çevrildi.

Vatandaşlar ise, alınan güvenlik önlemlerine anlam veremedi. Üst geçiti kullanamayınca, tramvayın geçtiği yoldan karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan çoğu vatandaş alınan güvenlik önlemlerine tepki gösterdi.

Yağmurdan ıslanmak bir yana bir de tehlikeli bir şekilde karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan vatandaşlar yağmurda ilginç görüntüler oluşturdu.

Gazeteciler de önlemlerden nasibini aldı

Vatandaşların yanısıra, gazetecilerde güvenlik önlemlerinden nasibini aldı. Obama'nın gelişini daha net verebilmek için üst geçitten görüntü almak isteyen gazeteciler polis engeline takıldı. Alınan güvenlik önlemleri nedeniyle gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi.

Türk vatandaşları eve yetişme telaşındayken ABD vatandaşları da ABD Devlet Başkanı Barack Obama'yı görme telaşındaydı. Obama'yı görmek için yol kenarında bekleyenler, uzun süre beklemelerine rağmen Obama'yı göremedi.

Sahil yolunu kullanacağı tahmin edilen Obama'nın konvoyu, son anda güzergah değiştirerek D-100 karayolundan gitti.Obama'nın İstanbul ziyareti nedeniyle 8 bin 800 polis görevlendirildi. Helikopterlerin sürekli havadan takip ettiği konvoy geçişleri sırasında kuş uçurtulmadı.

Havalimanı yolu bugün de kapalı

Bugün de öğle saatlerinde de havalimanı yolu giriş ve çıkış trafiğine kapalı olacak.

Yetkililer, Obama'nın gidiş saatleri, öncesi ve sonrasında Atatürk Havalimanı'na gelecek vatandaşların uçaklarını kaçırmamaları ve mağdur olmamaları için metroyu tercih etmeleri gerektiğini bildirdi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Medeniyetler Zirvesi nedeniyle artacak trafik için ağırlıklı olarak deniz yolunun kullanılacağını açıkladı. Ancak yine de belli bölgelerde yollar kısa süreli trafiğe kapanacak.

İstanbul'da kısa sürelerle kapanacak yollar şöyle:

- Havalimanı ile kent merkezi arasında Sefaköy, Küçükçekmece, Florya bölgesi

- Beşiktaş, Zincirlikuyu, Balmumcu, Barbaros Bulvarı ve Beşiktaş Meydanı, Dolmabahçe ve Çırağan caddelerinden tarihi yarımada istikameti

- Galata, Unkapanı köprülerine Şişhane istikametinden inişler

- Tarihi yarımada bölgesinde Beyazıt meydanına çıkan tüm cadde ve sokaklar

- Sirkeci, Gülhane istikameti ve sahil Kennedy caddesi.

Obama'nın Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii gezisi sırasında tramvay seferlerine de ara verilecek.

Güvenlik tedbirleri için 8 bin 800 polis görev yapacak.