''İstanbul'daki Değerli Araziler Üzerinde Yapılacak Projelerin Çözüm Ortağı Olmak''



Gayrimenkul sektöründe inşaat firmaları, yatırım grupları, kurumlar ve bireylere danışmanlık hizmeti veren Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, ''Hedefimiz İstanbul'daki gerçek anlamda rezidans olan projelerin yönetimlerinin ve İstanbul'daki değerli araziler üzerinde yapılacak projelerin çözüm ortağı olmak''dedi.

Murat Uzun, basın toplantısında, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir işadamıyken danışmanlık aldığı emlakçıyla yaşadığı sorunların ardından bu işe girmeye karar verdiğini belirtti.

Bu işin dürüst bir şekilde yapılabileceğini göstermek için bu sektöre girdiğini ifade eden Uzun, bugüne kadar başta Kempinski Residences Astoria ve Kempinski Residence Bellevue olmak üzere TEM Avrupa Residence, Beyaz Ofis, Miracle Residence, Paradise Park ve Lidya Flats gibi projelerde çözüm ortağı olduklarını anlattı.

Bu projelerin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen işadamlarına kişisel gayrimenkul danışmanlık hizmeti de verdiklerini söyleyen Uzun, bu sayede 5 yılda 10 kat büyüdüklerini, geçen 5 yılda 200 bin metrekareden fazla kiralama ve satış gerçekleştirdiklerini, bugüne kadar yaklaşık 400 milyon liralık proje yönettiklerini kaydetti.

İstanbul'un kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere önemli bir yeniden yapılanma sürecine girdiğini hatırlatan Uzun, ''İstanbul'da bir daha hata yapma şansı yok, çünkü yapılan her hata 30 yıla mal oluyor. Bu noktada biz İstanbul'un yeniden yapılandırılmasında danışmanlığa talibiz. Çünkü biz bu işi en iyi yapan firmayız. Bu kapsamda hedefimiz İstanbul'daki gerçek anlamda rezidans olan projelerin yönetimlerinin ve İstanbul'daki değerli araziler üzerinde yapılacak projelerin çözüm ortağı olmak'' dedi.

Arsayı kumaşa benzeten Murat Uzun, ''Önemli olan terziyi iyi bulabilmek. Proje planı iyi şekilde analiz edilmeli. Kumaşın üzerine yapılan her 10 projeden 8'i yanlış'' diye konuştu.

Soruları da yanıtlayan Uzun, Kartal'da Helis Yapı'ya danışmanlık hizmeti verdiklerini, üçüncü projelerinin anlaşmasını bitirdiklerini söyledi.

''İzmir'in en yüksek binasını tasarladık''

İzmir'e özgü Hilton'dan başka herhangi bir bina bulunmadığına işaret eden Uzun, İzmir'in en yüksek binasını tasarladıklarını belirterek, ''Tasarladığımız bina 37 katlı, İzmir'in en yüksek binası olacak. İnşaat firmasını da otel zincirini de bulduk. Yabancı bir zincirle anlaştık. Arsa arayışımız devam ediyor. Proje bütün İzmir'i tanımlayacak. Burada 6 bin dolar metrekare birim fiyatı taahhüt ediyorum. İzmir'in en pahalı binası olacak'' diye konuştu.

Uzun, başka bir soruya karşılık da ''Şu anda hizmet verdiğimiz 8 üst yönetici (CEO) var. Aynı şirketin patronu da biz de ama kimsenin kimseden haberi yok'' diye konuştu.