İstanbul’daki Köprü ve Viyadükler Güçlendiriliyor



Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Japon IHI şirketi tarafından gerçekleştirilen “İstanbul’daki Büyük Açıklıklı Köprülerin Sismik Takviyesi Projesi”, Başbakan Erdoğan, Bakan Özak ve Başkan Topbaş’ın da katıldığı törenle tanıtıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Japon IHI şirketi gerçekleştirilecek olan “İstanbul'daki Büyük Açıklıklı Köprülerin Sismik Takviyesi Projesi” kapsamındaki çalışmaların başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Haliç Köprüsü Eyüp ayağında gerçekleştirilen törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ulaşımının sembolü olmuş köprülerin ve İstanbul ulaşımının can damarı viyadüklerin dayanıklılık çalışmalarını bugün başlattıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, depreme karşı tedbirlerin süratle alınması zorunluluğu olduğunu belirterek, “Basit çıkar hesapları uğruna kendimizi bu işe feda etmeyeceğiz” dedi.

“Türkiye, deprem kuşağında olan ve deprem riski bulunan bir ülke... Her türlü yapıda ve inşaatta depreme dayanıklılık özelliğini mutlaka hayata geçirmek zorundayız” diyen Erdoğan, törende bunun için temel attıklarını kaydetti. Recep Tayyip Erdoğan, “Felaketleri tümüyle ortadan kaldırmaya gücümüz yetmiyor. Bu konuda mevcut sağlıksız kentleşme tablosu içinde bugün de henüz istediğimiz noktaya gelmiş değiliz. İstanbul dünyanın en büyük metropollerinden birisi. Her gün de büyümeye devam ediyor. Şimdi bu tedbirleri almaz, bizden önceki yıllarda yapıldığı gibi kulağımızın üstüne yatmaya kalkarsak, İstanbul'un kendisiyle büyüyen sorunlarının altında kalır ve asla bunlarla başa çıkamayız” diye konuştu.

Konuşmasında çalışma için Türkiye’ye 10 yılı ödemesiz 40 yıl vadeli çok düşük faizli bir kredi açıldığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi’ye de teşekkür etti.