İstanbul’daki ‘Tarihi Camiler’ 2010’da da Büyükşehir’e Emanet



Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul’daki 23 büyük caminin güvenlik, rehberlik, temizlik, bakım ve onarım hizmetlerinin 2010’da da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına onay verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi konuyla ilgili raporu Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet yönetimindeki birleşiminde ele aldı.

Raporda, “2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul’da bulunan 23 büyük camide eleman yetersizliği nedeniyle güvenlik ve temizlik hizmetlerine ihtiyaç duyulduğu” belirtilerek, söz konusu hizmetlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Müftülüğü arasında hazırlanan protokol çerçevesinde yapılması istendi. İmzalanacak protokol için Başkan Kadir Topbaş’a yetki verilmesini içeren rapor, meclis üyelerinin oyçokluğuyla kabul edildi.

İmzalanacak protokole göre, aralarında Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih, Yeni Cami ve Ortaköy Cami’nin de bulunduğu İstanbul’daki 23 Selatin (Sultanlar) Camisinin güvenlik, rehberlik, temizlik, bakım ve onarım hizmetleri geçmiş yıllarda olduğu gibi İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olacağı 2010 yılında da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım, onarım, güvenlik, rehberlik ve temizlik hizmetleri karşılanacak İstanbul’daki 23 büyük cami şöyle:

1- Sultanahmet Cami
2- Süleymaniye Cami
3- Beyazıt Camii
4- Yeni Cami
5- Rüstempaşa Cami
6- Fatih Cami
7- Piyalepaşa Cami
8- Nuruosmaniye Cami
9- Eyüp Sultan Cami
10-  Şehzadebaşı Cami
11-  Laleli Cami
12-  Aksaray Valide Sultan Cami
13-  Edirnekapı Mihrimah Sultan Cami
14-  Yavuzselim Cami
15-  Nusretiye Cami
16-  Kılıç Ali Paşa Cami
17- Dolmabahçe Cami
18-  Ortaköy Cami
19- Üsküdar Mihrimah Sultan Cami
20- Üsküdar Valide-i Cedid Cami
21- Üsküdar Valide-i Atik Cami
22- Sümbül Efendi Cami
23- Hırka-i Şerif Cami