İstanbullu Ege'yi Sevdi



Daha önce Anadolu yakasında inşa ettiği EgeBoyu ile 'Ege'yi İstanbul'a getien Sinpaş GYO’nun butik markası Eviya Gayrimenkul, yeni  projesi 'Ege Yakası' ile Ege'yi bu kez Avrupa yakasına, Atakent’e taşıyor. 378 konuttan oluşan ve Teğet Mimarlık imzasını taşıyan proje, Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci ve Eviya Gayrimenkul Genel Koordinatörü Tuba Köse’nin katıldığı bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

"Sinpaş grubu olarak projelerimizi büyük bir sevgi ile aşkla tasarlıyoruz" diyen ve yeni projelerinde köklü bir birikimle yenilikçi bir yaklaşımı kaynaştırdıklarını belirten Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer; 'Ege Yakası' konseptinin oluşumu sürecini şöyle özetledi:

"Yaklaşık iki yıl önce ‘Ege aşıklarına’ seslendiğimiz EgeBoyu projemizi lanse ettiğimizde yoğun bir taleple karşılaştık. Herkes bu projenin içerisinde yer almak, Ege hayatını yaşamak için birbiriyle yarıştı. Şimdi EgeYakası da bu trendi yakalayacak. Bu projemizle birlikte Avrupa yakasında oturanlar aileleriyle birlikte Ege yakasında Egeli bir aile keyfiyle yaşayacaklar. Ege’nin iki yakasından da izler taşımasını sağladığımız projemizde Santorini’ye kadar uzandık. Eğimli topografyamız sayesinde Ege’nin karşı kıyısındaki Santorini’nin yamaçta gibi dizilen, birbirinin güneşini kesmeyen evleri bize ilham kaynağı oldu ve EgeYakası’nın konsepti böyle ortaya çıktı".

Sektörün durgunlaştığı dönemlerde Sinpaş'ın her zaman  yükselen bir ivme çizerek sektörün güvenli limanlarından biri olduğuna işaret eden Gacemer, "Piyasada nakit akışı, kredi oranları, belirsizlik ve kaos dönemlerinde müşterisinin ihtiyacına cevap verecek şirket sayısı çok azdır" diyerek; Sinpaş GYO’nun büyüme performansı hakkkında ise şunları söyledi:

"Piyasanın iyi olduğu dönemlerde, müşterilerin karşısında birçok seçenek var. Kriz dönemlerinde müşterilerini anlayan, beklentilerine hitap eden firmalar büyüyerek yoluna devam eder. Sinpaş Grubu olarak 40 yılı aşkın tecrübemizle bu yılın ilk çeyreğinde sektör ortalamalarının bir hayli üzerinde bir performans sergiledik. Geçen yılın aynı dönemine göre sattığımız konut adedinde yüzde 97, ulaştığımız ciroda ise yüzde 95’e varan bir artışa ulaştık. Özetle geçen seneyi ikiye katladık".

Santorini Adası’ndan Alaçatı, Assos, Cunda ve Foça’ya tüm Ege burada

Ege mimarisinin yeniden canlandırıldığı projede, Ege’nin sembollerinden biri olan Santorini Adası temel esin kaynağı oldu. Projede, Alaçatı, Assos, Cunda, Foça ve Alaçatı olmak üzere, dört farklı ev tipi bulunuyor. Camlarda ahşap görünümlü kepenk ve panjurlardan, üst katlara doğru çıktıkça beliren mavinin tonlarına farklı detayların işlendiği, hepsi birbirinden sıcak ve rahat Ege evlerinin inşa edileceği projede, peyzaj da önemli bir yer tutuyor. Zeytin ağaçları, sakız ağaçları, asmalar, incirler, meyve bahçeleri ve kekik yolu, lavanta yolu, biberiye yolu gibi flora yolları, peyzajın yeşil dünyasını güçlendiriyor. Ege bitki örtüsünün İstanbul’da yaşayabilecek tüm unsurları EgeYakası’nın florasında yer alıyor. EgeYakası’nda yaşayanlara ayrıca, Saklıköy’deki hobi bahçelerinde toprakla uğraşıp kendi domateslerini, biberlerini, patlıcanlarını yetiştirebilme olanağı da sunuluyor.

İki ayrı gölet alanı: Saklıköy ve Fenerburnu

EgeYakası’nda hobi bahçelerinin ve Organik Pazar’ın de yer aldığı gölet Saklıköy olarak adlandırılırken, Foça’daki deniz fenerinden esinle geliştirilen alanının adı Fenerburnu. Gölet alanlarının her ikisinin de etrafında geniş yürüyüş ve dinlenme alanları mevcut. Ege köy meydanlarından esinle geliştirilen Çınaraltı Meydanı; dalından koparılan sebze ve baharatlarla hazırlanacak kahvaltı ve yemekler için Ege Gurme Mutfak Atölyesi; Ege’nin tarihini ve kültürüne de İstanbul’a taşımak amacıyla Efes antik kentinden esinlenerek geliştirilen bir amfi tiyatro da projede öne çıkan diğer detaylar.

Alaçatı evleri Nisan 2016’da, Assos, Cunda ve Foça evleri Ağustos 2016’da teslim

2+1, 2+1 teraslı ve 2+1 bahçeli (99 – 132 m2); 2,5 +1 taş ev (130 m2); 3 + 1, 3+1 teraslı ve 3+1 bahçeli (126 – 175m2) ve 4+1 taş ev ve villa (176 m2) konut seçeneklerinin sunulduğu projede satışlar, Nisan ayı boyunca yüzde 10 indirimli lansman fiyatından yapılacak. Alaçatı evlerinin teslimi Nisan 2016 olarak planlanırken; Assos, Cunda ve Foça evlerinin teslimi ise Ağustos 2016’da gerçekleştirilecek.