“İstanbul’u Yeniden Yapılandırırken Bize Danışın”



Foto (soldan sağa): Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, Proje Beyaz Yönetim Kurulu Üyeleri Derya Deniz, Cihat Bayraktaroğlu ve Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Han

Gayrimenkul sektöründe inşaat firmaları, yatırım grupları, kurumlar ve bireylere 360 derece danışmanlık hizmeti veren Proje Beyaz, 2011’i atılım yılı ilan etti. Bu yıl geçen yıla oranla yüzde 10 büyüyeceği öngörülen gayrimenkul sektöründe emlakçılığın tanımını değiştiren Proje Beyaz, İstanbul yeniden yapılanırken, özellikle gerçek anlamdaki rezidans’ların yönetimlerinin ve İstanbul’daki değerli araziler üzerinde yapılacak projelerin çözüm ortağı olmayı hedefliyor.

Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, “Bu işin dürüst bir şekilde yapılabileceğini göstermek için bu sektöre girdim. Doğru yaptığımız için de kısa sürede çok önemli kurum ve kişilere danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Bugüne kadar başta Kempiski Residences Astoria ve Kempinski Residence Bellevue olmak üzere TEM Avrupa Residence, Beyaz Ofis, Miracle Residence, Paradise Park ve Lidya Flats gibi çok önemli projelerde çözüm ortağı olduk. Bu projelerin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen işadamlarına kişisel gayrimenkul danışmanlık hizmeti verdik ve vermeye devam ediyoruz. Bu sayede de 5 yılda 10 kat büyüdük. Geçen 5 yılda 200 bin metrekareden fazla kiralama ve satış gerçekleştirdik. Bugüne kadar yaklaşık 400 milyon liralık proje yönettik” dedi. Bugün 4 yönetici ve 20 danışman ile Türkiye’de emlakçılığın tanımını değiştirdiklerini vurgulayan Uzun, yaptıkları işin tam tanımının 360 derece gayrimenkul danışmanlığı hizmeti olduğunu söyledi.

 “İstanbul’un hata şansı yok, işi ehline bırakmak gerek”

İstanbul’un kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere önemli bir yeniden yapılanma sürecine girdiğini hatırlatan Uzun, “İstanbul’da bir daha hata yapma şansımız yok. Çünkü yapılan her hata 30 yıla mal oluyor. Bu nedenle İstanbul’u yeniden yapılandırırken işi ehline bırakmak, doğru kişilere danışmak gerekiyor. Bu noktada biz İstanbul’un yeniden yapılandırılmasında danışmanlığa talibiz. Çünkü biz bu işi en iyi yapan firmayız. Bu kapsamda hedefimiz İstanbul’daki gerçek anlamda rezidans olan projelerin yönetimlerinin ve İstanbul’daki değerli araziler üzerinde yapılacak projelerin çözüm ortağı olmak” diye konuştu.