İstanbul'un Asya Yakası, "İlk Uluslararası Otel Zinciri"ne Merhaba Diyecek



Uluslararası oteller zinciri devi Amerikalı MARRIOTT INTERNATIONAL HOTELS&RESORTS, İstanbul’a Asya yakasından giriyor.Büyükhanlı Kardeşler İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.; Kozyatağı’nda yaptığı otel yatırımının işletmesi için; MARRIOTT INTERNATIONAL HOTELS & RESORTS ile 2006 yılının Mart ayında imzaladıkları franchise anlaşmasını önceki akşam bir yemekle kutladı.

İmza tarihinde bulunamayan, ama bu büyük anlaşmanın oluşumunu sağlayan Marriott International adına Avrupa, Afrika, Orta Doğu Yatırım Başkanı Jean-Marc Grosfort ve Çehreli Danışmanlık adına Şehnaz Çehreli Shefik, Büyükhanlı ailesinden Hasan-Ahmet-Ömer Büyükhanlı ve eşleri, anlaşmayı kutlamak için 24 Kasım Cuma akşamı Ulus 29’da akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Geniş ve modern odaları, son teknoloji ile donatılmış 600 kişilik balo salonu ve toplantı salonları, restoranları, 2 açık 1 kapalı havuzu, fitness ve spa olanakları ile “İstanbul’un Asya yakasındaki ilk uluslararası oteli” olacak olan 238 odalı ISTANBUL MARRIOTT HOTEL ASIA bu bölgenin önemli bir otel açığını kapayarak, hem otel misafirleri hem de bölge halkına hizmet vermek üzere Temmuz 2007’de kapılarını hizmete açacak.

Otel işletmeciliğine Ankara Çankaya’da bulunan 105 odalı “Park Hotel & Residence” ile başlayan BÜYÜKHANLI KARDEŞLER bu konudaki deneyimlerini Marriott International Hotels & Resorts ile birleştirerek hem inşaat hem de otel işletmeciliği alanlarında globalleşmenin ilk adımını attılar.

Büyükhanlı Kardeşler İnşaat ortaklığı; 1960’lı yılların başında Ankara’da dört kardeş tarafından kurularak, inşaat alanında faaliyetlerine başlamıştır. Kurulduğundan beri özellikle Ankara’da binlerce bina inşaa etmiş olan şirket; ikinci kuşağın da katılımıyla 10 Ocak 1991’de Büyükhanlı Kardeşler İnşaat Turizm ve Tic. A.Ş. kurulmuş ve turizm alanında da faaliyetlerine başlamıştır. 1987 senesinden bu yana Ankara’nın yanı sıra İstanbul’da da faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Dünyanın önde gelen otel gruplarından olan Marriott International Hotels & Resorts, 68 ülkede 2 bin 800’ü aşkın oteli, 500 bin’den fazla odası ile konaklama sektöründe lider kuruluşlardan biri konumundadır. 2005 yılı satışları 11,6 milyar dolar olan Marriott ‘un dünya çapında 143 bin çalışanı bulunuyor. Bünyesinde halen Türkiye’de hizmet veren Ritz Carlton ve Renaissance haricinde Marriott , JW Marriott, Bulgari ve Courtyard markaları bulunduran grup, 2009 yılı sonuna kadar, 600 bin oda adedine çıkmayı hedefliyor.