İstanbul’un En Büyük Öğrenci Yurdunda Temel Atıldı



İstanbul’un en büyük öğrenci yurdu olan Zeytinburnu’ndaki Atatürk Öğrenci Sitesi (AÖS), İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapılıyor. Yurdun temel atma töreni, Gençlik ve Spor Bakanı A. Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Genel Meclisi Birinci Başkan Vekili Hayrettin Çelik, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla dün (9 Nisan Pazartesi) gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı A. Suat Kılıç, burada yaptığı konuşmada, 3 bin 500 öğrencinin otel konforunda odalara kavuşacağını belirterek, “2002 yılında 188 bin kapasite ile aldığımız yurtları 280 bine kapasiteye çıkardık. Yurtlarımızda doluluk oranı yüzde yüze ulaşmıştır” dedi. “Öğrenci yurdu bakımından İstanbul en fazla ihtiyaç olan şehrimizdir" diyen Kılıç, İstanbul’da yurt kapasitesini artırmak için çalışmaların sürdüğünü, 6 bin 300 yatak kapasitesini de yakında hizmete alacaklarını kaydetti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise İstanbul’da okuyan 680 bin öğrencinin yurt ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını söyledi. İSMEP kapsamında yıkılıp yeniden yapımı gerçekleştirilen Atatürk Öğrenci Yurdu’nun 74 milyon liraya yapılacağını belirten Mutlu, “İstanbul’da 9 vakıf, 34 devlet olmak üzere 43 üniversitemiz var. Bu öğrencilerimizin yurt konusunda ihtiyaçlarını gidermek zorundayız” diye konuştu. 



2013 yılında bitirilmesi hedefleniyor

İPKB, 74 milyon 450 bin TL’ye mal olacak yurt inşaatını 2013 yılında bitirmeyi hedefliyor. Toplam 110 bin 475 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni yurt kampüsünde; 3 adet kız, 2 adet erkek öğrenci bloğu yapılacak ve yatak bloklarında özürlü öğrenciler için de odalar yer alacak. Mevcut kapasitesi 3 bin olan yurtta, inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra 3 bin 500 öğrenci hizmet alacak. Yurtta; 1 kütüphane binası, PTT, ATM merkezleri, yemekhane, kantin, bilgisayar, bilardo, sinema, spor salonları, açık spor sahaları bulunacak. Kampüste, havuzlu bir meydan, yürüyüş parkurları, toplanma ve aktivite amaçlı bir amfi de yer alacak.

İPKB, daha önce de Avcılar Atatürk Kız Yurdu, Fatih Edirnekapı Erkek Öğrenci Yurdu, Fatih Vezneciler Kız Yurdu gibi öğrencilerimize hizmet veren 14 yurt ve sosyal hizmet binasının güçlendirme inşaatını tamamlamıştı.