İstanbul’un En Yüksekteki Konutu Müşteri Bekliyor



İnşaatına 1998’de başlanan ve 31 Aralık 2006 tarihinde bitirilmesi tasarlanan ‘Şişli Plaza’ projesinde, daire satışları hızla devam ediyor. Geçen yılın Kasım ayından bu yana konutların yüzde 80’inin satıldığını bildiren Yapı Merkezi Başkanı Başar Arıoğlu, ‘Satışlardan şu ana kadar 25 milyon dolar gelirimiz oldu. Satışlar bitince inşaata yatırdığımız tutar olan 50 milyon doların üzerinde bir değer elde edeceğimizi hesapladık. ‘Şişli Plaza’ projesinden iyi bir ticari kár bekliyoruz’ dedi.

150 BİN-1 MİLYON DOLAR:

Şişli Plaza’daki konutların, şehir merkezinden kopmadan, kentin iş, kültür ve eğlence merkezlerine yakın bir yerde yaşamak isteyenler için planlandığını vurgulayan Arıoğlu, yatırımın yüzde 30’unu özkaynaklarıyla yaptıklarını, kalanını ise satışlarla karşılayacaklarını belirtti. Kaba inşaatı biten dairelerin fiyatlarının 150 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değiştiğini bildirdi.

EN YÜKSEK DAİRE:

Arıoğlu’nun verdiği bilgiye göre, 103 metre yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek konutu olacak, Penthouse daire içinse fiyat belirlenmedi. Yapı Merkezi yetkilileri 39’uncu kattaki daireyi teklif usulüyle satmayı düşünüyor. Buna karşılık Şişli Plaza’da en küçüğü 80 metrekareden başlayan dairelerin fiyatları, genişlik ve manzara durumuna göre değişiyor. Şişli Plaza’daki dairelerin yüzde 80’i deniz görüyor.

OFİSLERİ TOPTAN SATABİLİRİZ:

Yapı Merkezi Başkanı Başar Arıoğlu, Şişli Plaza’nın toplam 18 bin metrekarelik alanında yer alan ofisleri ise şu anda satmayı düşünmediklerini açıkladı. Plazanın bu bölümü için farklı bir konsept düşündüklerini dile getiren Arıoğlu şöyle konuştu, ‘Bu tür projelerdeki ofisler tek tek satılınca ortaya iş hanına benziyen bir görüntü çıkarken, yapının değeri de düşüyor. Biz burayı katma değeri olan, beraberinde belirli hizmetleri biraraya getiren bir kompleks olarak değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca topluca kiraya verip bir yabancı yatırımcıya da satabiliriz. Çünkü yabancı yatırımcılar konsepti, kiracısı, getirisi belli gayrimenkullere yatırım yapıyorlar’.

DOKTORLARA MUAYENEHANE:

Ofislerin pazarlaması konusunda kesin kararlarını yıl sonuna kadar netleştireceklerini anlatan Arıoğlu, Şişli Plaza için küçük bir kliniğin de bulunduğu, doktor muayenehanelerine dönük bir konsept belirleyebileceklerini kaydetti. Şişli bölgesindeki ofis metrekare fiyatlarının 1000-1200 dolar civarında değiştiğini söyleyen Arıoğlu, piyasayı şaşırtacak bir konseptle ortaya çıkarak bu rakamların üzerinde bir artıdeğer yaratmak istediklerini dile getirdi.

Her daireye 2 otopark

TOPLAM 96 bin metrekarelik alana sahip olan Şişli Plaza’nın 60 bin 841 metrekaresi konutlara ayrıldı. Bunun içindeki 25 bin 847 metrekarelik net konut alanı, daire başına 1 metrekare satın alan bir kişinin 2.35 metrekarelik inşaat alanına sahip olduğu anlamına geliyor. Plazadaki konutlar, teknik alanlar, dolaşım alanları, yangın emniyet ve hizmet alanlarıyla destekleniyor. Plaza sahiplerine ayrıca, toplantı ve parti salonları, bar, çocuk oyun bölümü, yüzme havuzu, spor ve fitness salonları, squash kortu, sauna, market ve kuaförden de yararlanma olanağı sunuluyor. Şişli Plaza’daki bütün dairelere 2’şer, büyük dairelere ise 3’er tane otopark verilecek.

Kimse muslukçu aramayacak

ŞİŞLİ Plaza’nın sakinlerine, akşam saatlerindeki bir etkinliğe hazırlanmak için işten çıkıp eve gidene kadar kaybedilecek zamanı geri kazandıracağını anlatan Başar Arıoğlu, ‘Bir villada konforlu ve aktif bir hayat sürebilmek için en az 10 kişilik bir ekip kurmanız lazım. Ancak biz işletme sistemimiz aracılığıyla böyle bir ekibi her daire sahibinin hizmetine sunacağız. Plaza sakinleri, örneğin musluğun bozulmasını dert etmeyecek. Çünkü buna müdahale edecek bir personel her zaman ellerinin altında olacak. Sabah çıkarken dairesini teslim edenler, akşam istedikleri şekilde hazır bulacaklar. Her türlü ihtiyaçlarını plaza içinde karşılayabilecekler’ diye konuştu.