İstanbul'un İncisi Adalarda İlk Projeyi İnanlar Yapıyor



İnanlar İnşaat, Terrace markasıyla başladığı yatırımlarında Fulya ve Sarıyer'deki projelerinden sonra ardarda yeni butik projelere başlama kararı aldı. Büyükada'da 20 yıl Lido Otel olarak hizmet veren binanın arazisini satın alan İnanlar İnşaat, burayı Terrace Lido projesine dönüştürecek. İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, projede 28 daireli butik bir konut ve thalasso merkezinin yer alacağını açıkladı. Thalasso merkezinin bir sağlık kulübü gibi hizmet vereceğini söyleyen İnanlar bu projeyi çok önemsediklerini ve İstanbul'un doğanın içindeki butik sağlık merkezlerinden biri haline getireceklerini söyledi.

Büyükada'da 3'üncü derece tarihi eser statüsündeki üç katlı iki bina ve inşaat halindeki Lido Otel, yapımına 20 yıl önce başlanmasına rağmen Ada'nın iskele çıkışındaki 23 Nisan Caddesi'nde çökmelere neden olduğu gerekçesiyle Adalar Belediyesi tarafından yıkılmıştı. İnan, Lido projesinin yanı sıra Terrace markası ile başka yerlerde de konut projeleri geliştireceklerini açıkladı. Bu yıl içinde Sarıyer'de 78 konutluk Terrace Bahçe projesini geliştiren grup yine aynı bölgede 70 konutluk Terrace Doğa ve 80 konutluk Terrace Plus projelerine de imza atacak. İnan, bunu yanı sıra Feriköy'de ise 100 konutluk Terrace Feri projelerine de bu sene içinde başlayacaklarını söyledi.

İnanlar, Sarıyer'in hızla gelişen bir bölge olduğunu söyleyerek buradaki projelerine devam edeceklerini açıkladı. İnanlar, Terrace Bahçe projesinde çok kısa bir zamanda yüzde 80'lik satışı tamamladıklarını söyleyerek bölgedeki metrekare fiyatlarının 3 bin 500- 4 bin TL civarında olduğunu söyledi. Bölgedeki arazileri yeni aldıklarını da sözlerine ekledi. İnanlar İnşaat yakın bir zamanda ABD'li 32 Group ile ortaklık kurmuştu. İnan, yatırımlardan bazılarını kendi bazılarını ise ortaklarıyla birlikte yapacaklarını açıkladı.

'Yabancılar geri dönüyor'

İnan, gayrimenkul sektörünün bu sene de gelişeceğini ancka özellikle 2012'ye kadar yeniden yükselişe geçeceğini açıkladı. Hem yatırımcı hem de bireysel alıcı olarks yabancıların da 2012'ye kadar yeniden ilgisinin oluşacağını kaydeden İnan, hem perakdende hem de toptan satışların yeniden artışa geçmesini bekliyoruz. ABD ve Avrupalı yatırımcılar krizin izlerini atmaya başladılar. Bunun yansılamalarını 201'ye kadar göreceğiz" diye konuştu.