“İstanbul’un Kurtuluşu Buna Bağlı”



Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, ‘Tasarım Bilim Kurulu’ öncülüğünde kentsel tasarım rehberi oluşturacaklarını dile getirdi. Bir buçuk yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını belirten Timur, “ Bir müteahhit proje yapınca bunun tasarımı o müteahhidin vicdanına kalmamalı. Belediyelerin elinde bu yetki var. Eğer dönüşüm çalışmaları yapılırken ilçe ilçe, sokak sokak tasarım rehberi olursa dönüşüm fırsata dönüşebilir” diye konuştu.

‘Kentli hakkı’ var

‘Kentli hakkı’ kavramına dikkat çeken Timur, “ Bir yere proje yapılıyorsa bu sadece o şirketi ilgilendirmez. Ben de oranın önünden geçiyorum ve benim de o alanla ilgili hakkım var” dedi. Kentsel dönüşüm projelerinde arz kaygısı yaşandığını belirten Timur, “ Ataşehir gibi bir bölgede arz sorunu olmadıysa kentsel dönüşüm projelerinde hiç olmaz” dedi.



Nef Haliç 21 günde satıldı, yeni proje yolda

3 yıla 10 proje hayata geçiren Nef’in 156 Milyon TL yatırım ile gerçekleştirilen Haliç projesi büyük ilgi gördü. 21 gün içinde tüm birimlerin satıldığını belirten Erden Timur, “ Yoğun talep nedeniyle yeni proje tarihini öne çektik. Kağıthane’de home ofis ve konutta oluşan bir proje gerçekleştireceğiz. Projenin lansmanını Eylül ya da Ekim’de yapacağız” dedi. İstanbul’un merkezi lokasyonlarında 16 arsaları olduğunu belirten Timur, Bodrum’da da yazlık ev projesi için arsa alımı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

“Foldhome” konsepti büyük ilgi görüyor

60 metrekarede 24 oda konsepti ile hayat bulan Foldhome sistemi, “24 odalı eviniz olsa içinde ne olsun isterdiniz?” sorusunun yanıtlarından yola çıkılarak hayata geçti. Bu konsept ile proje kapsamında yer alan sosyal donatı odaları ihtiyaç duyduğunuzda yalnızca size ait oluyor. Parti odasında, müzik odasına, spor salonlarından, sinema salonuna kadar birçok sosyal alanı bünyesinde barındıran Foldhome, patentli bir Nef keşfi. Yurtiçi ve yurtdışından bu konsepte ilginin arttığını belirten Timur, en yoğun talebin Amerika ve Almanya’dan geldiğini ifade etti. 

Nef Haliç nasıl bir proje?

Nef, Haliç projesinde, “One World Trade Center”, “Burj Khalifa Duba”i gibi projelere imza atan SOM ile birlikte çalışıldı. SOM, FX Fowle, RMJM, Audrey Matlock, Autoban ve Mimark gibi 3 mimarlık ofisinin birden katıldığı yarışmada, özel bir jüri tarafından Nef Haliç projesinin mimari tasarımcısı olarak SOM seçildi. Nef Haliç’in hemen yakınında metro durağı ve projeye 1.100 metre mesafede ise metrobüs bulunuyor. Proje, yaklaşık 20 bin öğrencinin bulunduğu 9 üniversitenin tam ortasında yer alıyor. Nef’in Haliç projesi, Flats ve ilk kez lansmanı yapılan Suites serilerini aynı projede buluşuyor. Toplamda 53 bin 778 metrekarelik alana sahip Nef İki Flats’te 289 konut ve 1 mağaza yer alırken, Suites serisinin yeni oyuncusu Nef 47’de ise 59 konut bulunuyor. Büyüklükleri 62 ile 142 metrekare arasında değişen ünitelerle farklı ihtiyaçlara hitap eden Nef, küçük metrekarelerde ve şehrin hızına ayak uydurabilecek yakınlıkta yaşamayı tercih edenlere Suites serisi ile yanıt veriyor. Nef, daha büyük metrekareleri tercih eden yeni evli ve genç profesyonellere ise Flats serisiyle alternatif çözümler sunuyor. Toplam 348 konut bulunan projede; Nef 47’nin 2013 Ağustos ayında, Nef İki’nin ise 2013 Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.