İstanbul'un Kurtuluşunun 86. Yıldönümü Törenlerle Kutlanıyor



İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 86. yıl dönümü törenleri Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen törende öğrenciler, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende İstanbul Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Siyasi Partiler ve çeşitli derneklerin temsilcileri tarafından anıta çelenk konuldu.

Törende Anıt Özel Defteri’ni imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un işgalden kurtuluşunun, yalnız İstanbullular için değil bütün Türk milleti ve insanlık için zafer olduğunu söyledi. Kadir Topbaş, Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı;

"Sevgili Mustafa Kemal Atatürk, coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde, hürriyeti, istiklali, birlik ve beraberliği milletçe benliğimizde hissediyoruz. Barış ve hoşgörü kenti İstanbul'un işgalden kurtuluşu yalnız İstanbullular için değil, bütün Türk milleti ve insanlık için zaferdir. Bu bayramı bizlere yaşatan siz ve silah arkadaşlarınızı tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz. Bize armağan ettiğiniz Cumhuriyet kazanımlarıyla geleceğe yürümenin gururunu yaşadığımızdan hiç şüpheniz olmasın."

İstanbul'un işgalden kurtuluşunun 86. yıl dönümü törenleri; İstanbul Valiliğinde Tebriklerin Kabulü, Aksaray Orduevi’nde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Şükran Ziyareti ve Vatan Caddesi’ndeki Geçit Töreni ile devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un işgalden kurtuluşu nedeniyle akşam saatlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde bir resepsiyon verecek. Resepsiyonun ardından Mazhar Fuat Özkan konseri geceye renk katacak.