İstanbul'un Kuzeydeki Köyleri Şantiyeye Döndü!



Cumhuriyet'in haberine göre, Ağaçlı, TOKİ tarafından, sadece savaş zamanlarında uygulanabilen, acele kamulaştırma kararlarıyla rant alanı haline getirilmeye çalışılıyor.

Bölge sakinleri, Kuzey Ormanları Savunması ve Ağaçlı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen eylemde yapılan açıklamada, “Köylünün müşterek alanları özel sektöre adeta gümüş tepsi içinde sunulmuştur. Bunun en büyük kanıtı Kuzey İstanbul AŞ’nin faaliyetleridir” denildi. Ağaçlı’nın söz konusu şirket tarafından şantiye alanına dönüştürüldüğü anlatılırken çocukların hafriyat kamyonlarının yoğunluğu yüzünden güvenli bir şekilde okullarına bile gidemedikleri vurgulandı.

“Elektrik, telefon ve su kesintileriyle bölge halkını yıldırmaya çalışıyorlar” denilen açıklamada şunlara dikkat çekildi:

“Tüm İstanbul halkına bedelsiz olarak açık olan tarihi köy plajının yanında, Yeşilçam’ın; Tosun Paşa, İstanbul Kaldırımları ve Leyla ile Mecnun gibi unutulmaz filmlerinin çöl sahnelerinin çekildiği, ortak kültür varlığımız olan Kumtepe bölgesinde de şirketin yıkımı sürmektedir. Buradan usulsüz kum alınmaktadır.”