İstanbul'un Satılık 250 Köşkü



Üsküdar, Beykoz, Sarıyer, Beşiktaş, Adalar gibi ilçelerde çoğunlukta bulunan köşkleri fiyatları 7.5 milyon lira ile 150 milyon lira arasında değişiyor. Kiralamak isteyenlerin ise aylık en az 25 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Üsküdar, Beşiktaş, Sarıyer, Adalar
Türkiye genelinde tarihi eser değerinde 64 bini konut vasfına sahip toplam 94 bin köşk bulunuyor. Bunların 34 bini ise İstanbul'da. İzmir'de 6 bin 500, Muğla'da 4 bin 336, Bursa'da 4 bin 313 ve Balıkesir'de 3 binin üzerinde köşk bulunuyor.

İstanbul'da satılan köşkler hakkında Demirören Haber Ajansı'na bilgi veren gayrimenkul danışmanı Sinem Ayıkcan Yılmaz, "Köşk büyük bir bahçe içerisinde yapılmış, gösterişli, süslü evlere deniyor. Köşklerden 34 bini İstanbul'da bulunuyor. Üsküdar, Beşiktaş, Sarıyer, Adalar'da çok fazla köşk var. Bunun dışında semtlerde daha az sayıda köşk bulunuyor" dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

7.5 milyon lira ile 150 milyon lira arası satış fiyatı
Sinem Ayıkcan Yılmaz, "İstanbul'da şu anda 250-255 adet satılık tarihi eser köşk ve konak bulunuyor. Bunların satış rakamları 7.5 milyon liradan başlayarak 150 milyon liraya kadar çıkıyor. Birkaç tane çok daha büyük, 20 dönüm arazi içerisinde, boğaz manzaralı yaklaşık 4 bin metrekare kapalı kullanım alanı olan bir yer var. Onun rakamı 500 milyon lira. Bu tür yapılar bir iki tane bulunuyor. Kiralık fiyatları 25 bin liradan başlıyor, 150-160 bin liraya kadar büyüklüklerine ve taşıdıkları özelliklere göre değişiyor" şeklinde konuştu.

Tarihi eser değeri
Sinem Ayıkcan Yılmaz, "Birinci derece olan tarihi eserler daha çok köşkten öte kasır ve saray vasfında oluyor. Onların hiçbir şekilde restorasyon sırasında orijinalliğini bozamıyorsunuz. İçinde, dışında orijinali neyse ona uygun olarak yapılmak durumunda. İkinci sınıf eserlerde dışı aynı kalmak koşuluyla içerisinde günümüz yaşam koşullarına uygun olarak değişiklik yapmanıza izin veriliyor" dedi.