İstanbul’un Ulaşım Sorununun Çözümüne ‘Bir Adım’ Kaldı



Saraçhane Belediye Sarayı’nda İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Başkan Kadir Topbaş ve Vali Güler’in katılımıyla gerçekleşen Ulaşım Zirvesi sona erdi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Toplantıda Alt Komisyonun hazırladığı raporu detaylı olarak dinlediklerini belirten İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, “Bazı ufak tefek değişikliklerin yapılması gereken konular var. Kısa, orta ve uzun vadede yapılması gereken işler ve alınması gereken tedbirler var. Bunlardan bir kısmı yasal düzenleme gerektiriyor. Bir kısmı idari tedbirlerle hallolacak. Çalışma tam olarak bittiğinde sonuçları madde madde açıklayacağız. Son bir gözden geçirdikten sonra sizler vasıtasıyla sonuçları kamuoyuna duyuracağız” diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da bir gazetecinin sorduğu “Büyükşehir Belediye Başkanımızın trafiğin yönetimi ve raylı sistemleri bakanlığınıza devri konusunda talepleri vardı. Zirvede bunlar gündeme geldi mi?” şeklindeki soruya “Ele alınan bütün tedbirler arasında bunlar da var. Çalışmalar çok yakında tamamlanacak ve bu konular kamuoyu ile paylaşılacak” diye cevap verdi.

Toplantıya İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vali Muammer Güler’in yanı sıra, Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Güven, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Ünal Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş, Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdoğan ve ilgili birimlerin bürokratları katıldı.