İstanbul'un "Yağmur"la Sınavı!



DHA'nın haberine göre, İstanbul genelindeki sağanak yağış Üsküdar'da da etkili oldu. Taşan rögar kapakları, Üsküdar Meydanı'nı göle çevirdi. Bazı vatandaşlar neredeyse dizlerine kadar gelen suya girerek karşıdan karşıya geçmek zorunda kaldı. Belediye ekiplerinin müdahalesiyle, su basan Üsküdar Meydanı yaklaşık 15 dakika içinde normale döndü.

Kurbağalıdere taştı

Kadıköy'deki Kurbağalıdere, sağanak yağış sonucu taştı. Dere kenarında birçok ev ve işyeri su altında kaldı. Vatandaşlar, yüksek noktalara çıkarak selden korunmaya çalıştı. Mahsur kalanlar ise kurtarılmayı bekliyor. İtfaiye ekiplerinin ve iş makinelerinin kurtarma çalışmaları devam ediyor.

E-5'te yağmur trafiği

İstanbul'un birçok yerinde etkili olan dolu ve sağanak yağış trafiği de olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde zaten sıkışık olan trafik, yağış nedeniyle yer yer durma noktasına geldi. E-5 Karayolu'nda uzun araç kuyrukları oluşurken, metrobüs duraklarındaki yoğunluk dikkat çekti.

Ambulans mahsur kaldı

Sağanak yağış Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Batı Ataşehir'de tıkanan rögarlar nedeniyle biriken su yolları kapladı. Göreve giden bir ambulans ile 2 servis minibüsü ve çok sayıda araç mahsur kaldı. İş makinesinin çalışması sonucu sular çekilirken, mahsur kalanlar da kendi imkanlarıyla kurtuldu.

Otogar yolunu su bastı

Sağanak yağış sonrası, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'na giden yolları su bastı. Bazı yolcular, otobüslerden inerek yaya olarak otogara yürüdü. Otogar'ın kuzey girişinde rögarın taşması sonucu yol su altında kaldı. Şehirlerarası otobüsler otogara doğru güçlükle ilerlerken, bazı yolcular da araçlardan inerek yaya olarak yürüdü. Yağış sonrası yolun bazı bölümleri balçık altında kalırken, bazı otomobillerin içini de çamur kapladı.

Rögarlar taştı, yol göle döndü

Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi, Mehmet Akif Bulvarı'ndaki rögarlar dolu ve ardından başlayan sağanak yağışın ardından taştı. Tavukçu Deresi'nin yanında bulunan mazgalın da tıkanmasının ardından, yol göle döndü. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, bazı sürücüler ara sokaklara girerek trafikten kurtulmaya çalıştı.

Kepçe, beton bariyeri kırdı

Yoldaki su birikintisi yüzünden yayalar da karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekti. Bağcılar Belediyesi'ne ait bir kepçe de derenin etrafındaki beton bariyeleri kırarak, suyun dereye akmasını sağladı. Bir vatandaş, "Şaka gibi... Dere yatağında su yok. Derenin yanında su var. Mazgal var burada. Araya 'gider' yapsa, dereye akması gereken su akar gider. Bunu düşünemiyor mu bu altyapı uzmanları, mimarlar, mühendisler?" dedi. Kepçenin çalışmasını izleyen bir kişi de, "Dere ıslah çalışması diye bu yol yeni yapıldı. Eskiden daha iyiydi. Burası göl olmuyordu. Hiçbir su gideri vermediler. Şu an her yer su içinde. Belediye burayı yaptı. Karşı duvarı yaptı. Herhangi bir gider yapmadı. Şimdi orayı kırıp suyu göndermeye çalışıyorlar" dedi.

15 dakika yetti

Gaziosmanpaşa'da, yaklaşık 15 dakika aralıksız süren yağış nedeniyle yol üzerindeki bazı rögarlar taştı. Vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağmurdan kaçan vatandaşlar, Gaziosmanpaşa'da bulunan bir alışveriş merkezine sığındı. Sağanak yağmur, kısa süre sonra yerini doluya bıraktı. Bazıları şiddetli doludan başlarını tutarak korunmaya çalıştı. Yağmur ve dolu nedeniyle trafikte de yoğunluk yaşandı.