İşte Aslantepe Gerçeği!



Galatasaray Kulübü’nün ‘geleceğe atılan adım’ olarak gördüğü Türk Telekom Arena Stadı inşaatının kamuoyuna yansıyandan daha hızlı gerçekleştiği ve yıl sonunda futbol topunun orta sahaya konabileceği öğrenildi. Eren Talu - Alke İnşaat ortaklığı ile gerçekleşen stat yapımı beklenilenden daha hızlı giderken, saha zemininin oluşturulduğu otoparkın üzerine tribünlerin örtülmeye başladığı, çift vardiya ile 7. kat seviyesine ulaşıldığı belirtildi. Stattan sorumlu yönetici Işın Çelebi’nin sürekli denetlediği ve kulüp başkanı Adnan Polat ile diğer yöneticilerin sürekli ziyaret ettiği inşaattaki ‘moral’ çıtasının ise E ve D tribünlerinin montajı olduğu söyleniyor. İşte Galatasaray Aslantepe’deki Ali Sami Yen Spor Kompleksi içindeki Türk Telekom Arena Stadı ile ilgili gerçekler:

• 650 işçi, çift vardiya çalışıyor.
• Para krizi yok, Eren Talu-Alke grubunun anlaştığı firmalar, hak ediş ücretlerini kısa gecikmelerle alıyor.
• 7. kat seviyesine gelindi, 4 bin 500 araç kapasiteli otoparkın üstü kapatıldı, bodrum katta elektrik ve tesisat bağlantıları yapılıyor.
• Stat bittiğinde üstü kış şartlarına göre tamamen kapanır açılır yapılacak, şeffaf çatı sayesinde çim erimesinin önüne geçilecek.
• Stat aynı zamanda İstanbul ve Türkiye’nin en büyük konser alanı haline getirilebilecek. Bu işletme çalıştırılabilirse kulüp her konserden 250 bin TL ile 500 bin TL arasında kira bedeli alacak.

Çelebi: işler yolunda

Cumhuriyet’in Türk Telekom Arena Stadı ile ilgili sorularını yanıtlayan eski bakanlardan ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, “Kamuoyunun zaman zaman statla ilgili yanlış bilgilendirilmesi bizi üzüyor. Ancak şunu söyleyebilirim yıl sonuna kadar stadımız bitecek. Stat loca ve koltuklarının satışı işi ise mart ayında başlayacak. Galatasaray camiasının bu kombinelere büyük ilgi göstereceğini tahmin ediyorum. Malum, ülkemizde ve tüm dünyada ekonomik kriz var. Bu krize karşın olumlu adımların atılması, sadece stadın değil, yol ve bu stadın ana damarı metro inşaatının da hızla ilerlemesi sevindirici. Sayın Başkanımız, değerli yönetici arkadaşlarımız ve yüklenici firmamız el ele verdik” dedi.