İşten Çıkarmalar Kolaylaşacak



Hürriyet'in haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, dün TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek sonuç bildirgesini açıkladı. Bildirgede şu ifadeler dikkat çekti:

- Tek başına kıdem tazminatı fonu uygulamasına geçilmesi halinde; kıdem tazminatının işçi için üstlendiği koruyucu rol ortadan kalkacaktır.

- İşten çıkarmalar kolaylaşacak ve iş güvencesi zayıflayacaktır. Kıdem tazminatının son ücretle ve toplu iş sözleşmesi düzeniyle bağı kalmayacak ve miktarı düşecektir.

- Kıdem tazminatı fonu konusunda taraflar arasında mutabakat yoktur. Mutabakat sağlanamadığı durumda kıdem tazminatı fonu kurulmamalıdır.

- Kıdem tazminatı ödemelerinde 30 gün hakkından vazgeçilmemelidir. Kıdem tazminatı her türlü fesihte ve istifada süre aranmadan ödenmelidir.

- Kıdem tazminatına tüm çalışanların erişimi sağlanmalı, bu erişim önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Kıdemde kanun hakimiyeti ve herkesin bu hakka saygı göstermesi sağlanmalıdır.

- Yasalarda yapılacak değişikliklerle, kazanılmış haklara dokunulmadan,  tüm işçilerin kıdem tazminatından yararlanması sağlanmalıdır.