İstinat Duvarı ve Park Çöktü



OSTİM Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan Martı Yapıöz Sitesi’nin istinat duvarı ve park alanının bir kısmı çöktü. Site sakinleri, çatlakların evlere doğru ilerlediğini söyledi.

OSTİM Mehmet Akif Ersoy Caddesinde bulunan 80 dairelik Martı Yapıöz Sitesi’nin istinat duvarı ve park alanında meydana gelen göçük, görenleri hayrete düşürüyor. Can güvenliklerinden endişe eden site sakinleri, başvurulara rağmen yetkililerin hiçbir tedbir almadığını söylerek isyan ederken, göçüğün her geçen saat binalara daha da yaklaştığını ifade ettiler. Yeraltından geçen telefon hatlarının da zarar görmesi nedeniyle dört gündür telefonlarının kesik olduğunu söyleyen site sakinleri imza toplanarak Yenimahalle Belediyesine müracaat edildiğini fakat yetkililerin hala bir tedbir alınmadığını öne sürdüler.

Belediye telefonlarına  bir türlü cevap vermiyor

Firdevs Öztürk "Burada insanlar hayatından endişe ediyor. Belediyeye müracaat etmemize rağmen herhangi bir güvenlik önlemi alınmadı. Telefonlarımız da dört gündür çalışmıyor. Burada tedbir alınması için bir faciamı yaşanması gerekiyor? Kimsenin canı yanmadan gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz” diye konuştu. Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne de başvurulduğunu ve yetkililerin gerekli görülmesi halinde binanın boşaltılabileceğini söyleyen site sakinleri, sitede yaşayan hiç kimsenin can ve mal güvenliği daha da tehlikeye girmeden önlem alınmasını beklediklerini ifade ettiler.

4 günde sitenin park alanının yarısı çöktü

Site sakinlerinden Firdevs Öztürk, sitede oturan herkesin can güvenliğinden endişe ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Dört günde sitenin park alanının yarısı neredeyse çöktü. Cepheye bakan istinat duvarı da yıkıldı. Göçük her geçen saat apartmana daha da yaklaşıyor. Böyle giderse birkaç gün içinde binada çatlaklar oluşmaya başlayacak" dedi.