İsviçreli Jansen Cam Yangın Kapısı Türkiye’de



Yangın dayanımının ve estetik şeffaf bir görünümün istendiği tüm ara geçişler için ideal bir çözüm olan İsviçre kökenli JANSEN cam yangın kapıları, İKON ile imzalanan temsilcilik ve lisans anlaşması aracılığıyla 2011 yılından itibaren Türkiye’de üretilmeye başladı.

Anlaşma kapsamında Jansen’in önerdiği makine yatırımını gerçekleştiren İkon, firmalara hem maliyet, hem de teslim süresi konusunda avantaj sağlıyor. Öte yandan, boyalı çelik veya paslanmaz çelik alternatifleri de olan cam yangın kapıları, profil olarak ithal ediliyor; İkon’un İzmir Torbalı fabrikasında üretilerek, bitmiş ürün olarak sevk ediliyor. Aynı şekilde, ürünlerde kullanılan yangın dayanımlı camlar da sipariş ölçüsü doğrultusunda ithal ediliyor. Sertifikalı cam yangın kapıları, montaj eğitimi almış deneyimli İkon çalışanları tarafından üretiliyor.



Çelik profil çerçevenin gücü ve camın mekanlara sağladığı ferahlık sebebiyle, özellikle alışveriş merkezlerinde, otellerde, okullarda, hastanelerde, spor ve eğlence merkezlerinde, havaalanı ve terminaller gibi toplu yaşam yapılarında ağırlıklı olarak tercih ediliyor.

Cam yangın kapılarında dayanıklılığı artırmak amacıyla kullanılan çelik profil yaklaşık 210 kN/mm2 ile en yüksek E modülü değerine sahip. Bu özellik; yangın koruması, hırsızlara karşı dayanıklılık ve gürültü azaltma açısından yeni ve ilginç seçenekler sunuyor.

Ayrıca, cam yangın kapıları, kullanılan malzemelerin geri dönüşümlü olması sebebiyle çevre dostu bir ürün ve bu kapsamda da yeşil binalar için de uygun.



Önemli projelere İkon-Jansen imzası

Söz konusu ürün, Türkiye’de çok yeni olmasına rağmen, kısa sürede önemli referans projelerde kullanıldı: