İthal Çöpler Buğday Tarlasında Bulundu



Adana'ya başta İngiltere menşeli olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden ithal edilen çöplerin sağlıksız biçimde dökülmesi, uluslararası çevre örgütü Greenpeace başta olmak üzere çeşitli çevrelerin tepkilerine neden olmuştu.

Bu arada AHBAP Platformu’nun kurucusu ünlü sanatçı Haluk Levent de Adana'ya gelerek çöp döküm alanlarında incelemelerde bulunmuş, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve geri dönüşümcülerle toplantılar yaparak soruna çözüm aramıştı. Haluk Levent, görüşmelerinin sonucunda 18 farklı noktada tespit edilen çöplerin temizleneceğini sözünü aldıklarını duyurmuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Sözcü’den Mehmet Serbes’in haberine göre; bir ay sonra yeniden Adana'ya gelerek Çukurova ilçesinin Karahan Bölgesindeki aynı alanlarda incelemelerde bulunan Haluk Levent'in, Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Gündoğdu ile birlikte gittiği arazide çöplerin toplanmadığı ve toprağa karıştığı görüldü. Hatta çöplerin buğday ekili alanların yanı başında yer aldığı ve tarlaya karıştığı tespit edildi.

Tabip Odası Başkanı kürekle çıkardı
Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, bir kürekle buğday ekili alandan çıkan yabancı menşeli çöpleri göstererek, “Bakın bu yabancı atıklar içerdikleri binlerce zararlı madde ile toprağa ve ürüne karışıyor. Bunlardaki zehirli maddeler buğday vasıtasıyla gıdalara karışacak.” diyerek tehlikeye dikkat çekti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.