İTO Başkanı: Yeni Dünya Düzeni Oksimorondur



İstanbul Ticaret Odası’nın 2016 yılı iş programı ve bütçesi görüşmelerinde meclis üyelerine hitap eden İTO Başkanı İbrahim Çağlar, şunları söyledi: “Önümüzdeki süreç kardeşlik bağının değerini, önemini hissedeceğimiz bir zaman olacak. Yeni dünya, ‘düzensiz düzen’ dünyasıdır. Bu da bir oksimorondur. Yani yanyana gelemez şeylerin biraraya geldiği bir zamandan geçiyoruz. Karmaşık gibi gördüğümüz pek çok olay başka bir olayın sonucudur. Bunu anlarsak çözümlerimiz daha etkili olur. Böyle süreçlerden çıkabilmenin yolu da sağlam kardeşlik bağlarından alınacak güçle çalışmaktır.”

"2016 fırtınalı yıl"

Milliyet'in haberine göre, 2016’nın dünyada ‘fırtınalı bir deniz’ olacağını vurgulayan Çağlar, İstanbul Ticaret Odası’nın yeni pazar arayışlarına hız vereceğini ve reform hükümeti ile iş dünyası arasında köprü görevi göreceğini kaydetti. Çağlar, şöyle konuştu: “2015’te çalkantılar birbiri ardına geldi. Ama bizler, ‘Ticaret barışın en etkili dilidir, işadamları da barışın elçisidir’ felsefemizden vazgeçmedik. Komşularımızla ve AB’yle yoğunlaşan dış ticaret yapımız yerine ihracatımızı sınır, kıta gözetmeden tüm dünyaya açmalıyız. Her türlü ürünü üretip satabilecek kapasiteye sahibiz. Ticari diplomasi anlamında 2016’da da etkin çalışmalar yapacağız.”

Doğu ve Güneydoğu’yu kalkındırmak amacıyla çalışmalar da yapılacağını anlatan Çağlar, şunları söyledi: “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Doğu ve Güneydoğu’daki illerimizi kalkındırmak, ekonomik imarlarını yapılandırmak için elimizi uzatacağız. Ortak çözüm masaları kuracağız. Ticaretin barışçı dilini, kardeşliğimizi ortaya koyarak ülkemizi bölmek isteyenlere en güzel cevabı biz vereceğiz.

 
Reklam Goruntulenme Bolumu