İTO Bugün Gezi Parkı'nı Görüşecek



İbrahim Çağlar, İTO Merkez Binası'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada Gezi Parkı protestolarına da değindi ve şunları kaydetti:

"Gezi Parkına ilişkin açıklamayı yapmakta geç kaldığımızı düşünmüyorum. Bir açıklama yapılması gerektiği zaman yaptık. Birbirimizi dinler ve anlarsak sorunları çözebileceğimize inanıyoruz. Olayın olduğu gün çıkıp beyanat vermenin doğru olduğunu düşünmüyorum. İstanbul'u ve ülkemizi ilgilendiren hiçbir konuda kabuğumuza çekilmeyiz".

Çağlar, İstanbul'un Türkiye ve dünyadaki önemine işaret ederek, "Olayların olduğu yerdeki tüccarımızda, ticari hayatlarında bir düşüş ve moral bozukluğu var. Umarım daha sakin gider ve kazanımlarımızı kaybetmeyiz" dedi. Gezi Parkı olayının aklı selim ile çözülmesi noktasında ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çağlar, "İTO olarak İstanbul'daki tüm oda başkanlarımızla Pazartesi günü bir toplantı yapıp bu konuyu değerlendireceğiz. Sonuçta sosyal bir olay ve devam ettiği sürece iş dünyamızı olumsuz etkileyecektir" şeklinde konuştu.