İTÜ'lü Gençlere Yalıtım Sektöründe Kariyer Olanakları



Yalıtım sektörünün en önemli sorunlarından biri olan nitelikli işgücü açığına karşı eğitim faaliyetlerine ağırlık veren XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği “İnsan Kaynakları Zirvesi 2008”e katıldı. İTÜ İş ve İnsan Kaynakları Merkezi tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen kariyer günleri etkinliğinde stant açan XPS, gün boyunca öğrencilere ısı yalıtım sektöründe iş olanakları konusunda bilgi verdi.

Etkinlik kapsamında, XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Genel Koordinatörü Meltem Yılmaz tarafından gerçekleştirilen seminer de yoğun ilgi gördü. Seminerde, ısı yalıtım pazarı ve sektörün iş gücü potansiyelinin yanı sıra enerji verimliliğinde ısı yalıtımın önemi ve XPS ısı yalıtım levhaları konusunda da ayrıntılı bilgi verildi.

Yılmaz, ısı yalıtımı sektörünün inşaattan bağımsız olarak son 10 yıldır her yıl ortalama yüzde 20 büyüme gösterdiğinin ve bu büyümenin beraberinde ciddi bir iş potansiyelini getirdiğinin altını çizdi. Yılmaz, ülkemizde ısı yalıtımı bilincini yaygınlaştırmak amacıyla yürüttükleri bilgilendirme kampanyasında ön planda tuttukları gençlerin ısı yalıtımı sektöründe istihdam edilmesini hedeflediklerini belirtti.