IWES 2011- 3. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi



IWES 2011- 3. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi, 2 - 3 Kasım 2011 tarihlerinde WOW Convention Center'da gerçekleştirilecek. Atık teknolojileri konusunda her türlü gelişmenin ve teknolojik ilerlemenin takip edilmesi ve yaygınlaştırılması konuları, bu yıl da IWES 2011’de gündeme taşınacak. Üçüncüsü gerçekleştirilecek olan organizasyon, çok sayıda kurum ve kuruluşu bir araya getirerek; sektöre dair sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılacağı bir platform oluşturacak.

Temiz çevre, güçlü ekonomi

IWES 2011 Sempozyum Başkanı ve 23. Dönem AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, ekolojik dengenin bozulmasından kaynaklanan sorunları birebir olarak yaşayan insanoğlunun, bu alanda bir bilinç oluşturmaya çalışarak, yarattığı olumsuz etkileri azaltmaya yönelik çeşitli stratejiler belirlemeye başladığına dikkat çekti. Bayramoğlu, açıklamasında bu stratejiler doğrultusunda, en büyük payı etkin çevre yönetiminin aldığını vurgulayarak ,enerji verimliliği, kaynak tüketimi, atık yönetimi, geri kazanım ve geri dönüşüm konularında verimliliği sağlayan ülkeler, temiz çevreye sahip olurken güçlü bir ekonomiyi de yaratabildiklerini söyledi.

Ali Bayramoğlu, “Atık teknolojileri konusunda her türlü gelişmenin ve teknolojik ilerlemenin takip edilmesi ve yaygınlaştırılması konularının, her yıl olduğu gibi bu yıl da IWES 2011’de gündeme taşınacak. Üçüncüsü gerçekleştirilecek olan organizasyon, çok sayıda kurum ve kuruluşu bir araya getirerek, sektöre dair sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılacağı bir platform oluşturacak. Bu organizasyonda “daha yaşanabilir bir çevre” yaratma çabasında önemli adımlar atılmasını ve açılımlar gerçekleştirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Sergi ürün grupları

Türkiye atık pazarındaki potansiyeli ile her geçen gün daha da gelişiyor. Pazardaki en büyük oluşum olan atık yönetimi ve bu konudaki teknolojileri aynı çerçevede profesyonel bir platformda buluşturan IWES, bu yıl daha da genişleyen sergi alanı ile sektörü daha yakından takip etme şansı sunuyor. Sergi ürün grupları ise evsel atıklar, sanayi atıkları, enerji üretimi, biyogazlaştırma, atık su, deniz kaynaklı atıklar, tıbbi atıklar, inşaat ve hafriyat atıkları, geri dönüşüm ve geri kazanım, ölçme ve kontrol teknolojileri, finansman, risk yönetimi ve danışmanlık hizmetleri, mevzuat ve uyumlaştırma başlıklarından oluşuyor.

Sempozyum odak konuları

Sempozyum odak konuları ise evsel atıkların yönetimi, atık su yönetimi, deniz kaynaklı atıkların yönetimi, sanayi atıklarının yönetimi, tıbbi atıkların yönetimi, inşaat ve hafriyat atıklarının yönetimi, ölçme, kontrol ve laboratuar teknolojileri, finansman ve risk yönetimi, mevzuat ve uyumlaştırma, biyoteknolojiler ve termoteknikler, yerel yönetimlerin çevre sorunları, tarım ve hayvancılık sektörü atıkları.