İZ 1 Yaşında

"Bu dergi çok yakın bir geçmişte sadece bir hayaldi. Ama yıllarca beslenmiş, peşine düşülmüş, izlenmiş bir hayal. Fotoğrafla İZ bırakma hayali.” Bu sözlerle 2006 Ocak ayında yayın hayatına başlayan İz Fotoğraf Dergisi 1. yılını geride bırakmanın sevincini yaşıyor.

Geçen bir yıl içinde hem dünyadan seçkin fotografçılarının foto röportajları ve sanatsal portfolyolarına, hem de Türkiye’den fotografçıların çalışmalarına yer veren İz, fotografın kendi anlatım gücünü önemseyip yazıdan çok fotografı öne çıkararak okuyucusuyla doğrudan bir iletişim kurmaya gayret etti.

Fotoğraf alanında etkin bir yayın organının boşluğunu dolduran İz'in önceki sayılarıyla ulaştığı kitle, görsel tarihimizi oluşturan fotograf projelerine olan ilginin tahminlerde çok ilerde olduğunu gösterdi.

Bir yıllık yayın hayatında “Sappi European Printers of the Year” yarışmasında yüksek baskı kalitesi otoriteler tarafından onaylanan ve “Bronz Madalya”ya değer görülen İz Fotoğraf Dergisi birinci yaşında, ürettikleri işleri daha geniş izleyici kitlesine ulaştırmak, ulusal ve uluslararası platformda sesini duyurmak isteyen genç fotografçılara destek olmak, fırsat tanımak amacıyla Fotografevi işbirliğiyle yeni bir proje düzenliyor.

Belirli bir tema etrafında oluşturulmuş portfolyaları ile başvuran gençler arasından seçilecek fotoğrafçılar;

* İz Dergisi’nde fotograflarının yayınlanması,

* Türkiye ve yurtdışında organize edilecek sergilere katılma fırsatını yakalayacaklar


Başvuru İçin;


18 Mayıs 2007 tarihine kadar minimum 12 fotograf ile oluşturduğunuz portfolyalarınızı Fotografevi adresine elden ya da posta yoluyla ulaştırabilirsiniz.

Fotograflar, kısa kenarı en az 18 cm, uzun kenarı en fazla 40 cm büyüklükte baskı ya da 300 dpi çözünürlükte CD olarak hazırlanmalıdır.

Başvuran fotografçının bir özgeçmişi ve portfolyosu hakkında kendisi tarafından yazılmış bir metin fotograflar ile birlikte yer almalıdır.