İZAYDAŞ 32 Bin Ton Tehlikeli Atığı Enerjiye Dönüştürdü



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İzmit Atık ve Artıkları Yakma ve Değerlendirme AŞ (İZAYDAŞ) Genel Müdürü Muhammet Saraç, geçen yıl 32 bin ton tehlikeli atığı yakma tesislerinde bertaraf ettiklerini belirterek, "Bunun karşılığında 15 milyon kilovat saat elektrik üretimi gerçekleştirdik ve 7 milyon kilovat saatlik kısmını ulusal şebekeye sattık" dedi.

Kurumun yemekhanesinde düzenlenen yıl sonu değerlendirme toplantısında konuşan Saraç, şirketin 2013 yılında iyi bir performans sergilediğini belirterek, başarıların devamı için sürekli gayret etmek ve gelişmek gerektiğini söyledi. Tesiste fiziki düzenlemeler yapıldığını, büyük bakım çalışmasını başarıyla tamamladıklarını, büyük-küçük araçlar ile ekipmanlarını yenilediklerini anlatan Saraç, "32 bin ton tehlikeli atığı yakma tesisimizde bertaraf ettik. Bunun karşılığında 15 milyon kilovat saat elektrik üretimi gerçekleştirdik ve 7 milyon kilovat saat kısmını ulusal şebekeye sattık" diye konuştu.

Saraç, evsel çöp gazından enerji üretim tesisinin devreye girdiğini, bugüne kadar yaklaşık 19 milyon kilovat saat enerji ürettiğini dile getirerek, "Körfez'e giren 3 bin 500 gemiye fiilen hizmet verdik. Çöp sızıntı suyu arıtma tesisimizin yapımı tamamlandı. HES Projesi'nde saha işleri tamamlanmak üzere" ifadesini kullandı.