İzdemir Enerji-II Termik Santrali’nde Çalışmalar Sürüyor



İzmir Barosu’nda yapılan basın açıklamasına TMMOB Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil İnay Kınay, Foça Çevre ve Kültür Platformu Başkanı Bahadır Doğutürk, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Balcılar katıldı. BirGün’de yer alan habere göre; İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, 2009/7 sayılı genelge bahane edilerek mahkeme kararlarının yok sayıldığını belirterek, “Nitekim, İzdemir Enerji Santralı-II Termik Santralı faaliyetini sürdürmeye devam etmektedir. Üstelik, söz konusu termik santralın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiş işyeri açma ve çalışma ruhsatının dahi olmadığını vurgulamak istiyoruz” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Av. Yücel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, İzmir Valiliğine, İzmir Milletvekillerine, İzmir’in yerel yönetimi için 31 Mart seçimlerinde aday olanlara seslenerek santral faaliyetlerinin durdurulmasını isteyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Çevre sağlığını, canlı yaşamını, hukuku yok sayan bu olumsuz örnek, yeni yeni kirletici tesislerin önünü açmaktadır. Sunduğumuz mahkeme kararları ile ÇED olumlu kararları iptal edilen projeler bunlardan sadece iki tanesidir. Oysa halen faaliyete devam eden kirletici endüstri tesisleri nedeniyle Aliağa’nın ve bölgenin sağlıklı yaşamı tehdit altındadır. Böylelikle bölge, denizi, kıyıları, ormanları ve tarım alanları, insanları ve diğer canlılarıyla “sessiz ölüm”e mahkum edilmiş durumdadır.”