İzmir Doğalgaz'a Teklif Yağdı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından geçtiğimiz günlerde ilanı yapılan "İzmir doğalgaz dağıtım lisansı" ihalesine, çok sayıda firmanın önyeterlilik başvurusu yaptığı öğrenildi.

İhale, İzmir merkez başta olmak üzere, Aliağa, Kemalpaşa, Menemen, Torbalı, Tire, Menderes, Sasalı, Sarnıç, Ulucak, Oğlananası, Görece, Koyundere, Maltepe, Ulukent, Ayrancılar, Çaybaşı, Yazıbaşı ilçelerini kapsıyor.

EPDK tarafından şehiriçi dağıtım şebekeleri ihaleleri arasında hacmin en genişi olan İzmir ve çevresine yönelik ihale için 21 firma kuruma önyeterlilik almak için başvuruda bulundu. Kurum başvuruları en kısa sürede değerlendirerek önümüzdeki günlerde önyeterlilik için uygun gördüğü firmaları açıklayacak.

İzmir doğalgaz dağıtım lisansı için önyeterlilik başvurusunda firmalar arasında, Aksa, Arsan, Zorlu Petrogas, Türkerler, Tekfen, Palgaz, Polat, Kolin, KoçoğluKentgaz, Fenas, Eser, Enerko, Bosphorus, Cengiz İnşaat gibi firmalar da bulunuyor.

Lisans 30 yıllık

Şehiriçi doğalgaz dağıtım lisansı, lisans yürürlük tarihinden itibaren lisans hükümleri dahilinde 30 yıllık süre için verilecek. Dağıtım bölgesinde serbest tüketici olmak için gereken yıllık asgari tüketim miktarı lisans yürürlük tarihinden başlamak üzere ilk beş yıl için 15 milyon metreküp olacak. Bu miktar, müteakip yıllar için Avrupa Birliği uygulamaları da dikkate alınarak kurul tarafından her yıl yeniden belirlenecek.