İzmir Fuarı'nı Güneş Enerjisi Aydınlatacak



Bu yılki teması Küresel Isınma ve İklim Değişikliği olan 77. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında İZFAŞ merkez binası ile Uluslararası İzmir Fuar Alanı girişlerindeki gece aydınlatmalarında güneş enerjisine geçildi. 22-31 Ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan 77. İEF'in temasına uygun olarak ilk adımı güneş panelleri kurarak attıklarını belirten İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, "Binalar, İzmirli Dayanışma Grup ve Novatech'in imal ettiği güneş panelli sistemlerle aydınlatılıyor. Yılda 350 gün güneşli bir kentte yaşamanın olanaklarından yararlanmalıyız" dedi.

İşleyen, halkı bilinçlendirmek amacıyla seçilen "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği" temasının, fuarın ürün gruplarını da biçimlendirdiğini kaydetti. İşleyen, fuarın bu yıl küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadele eden, su ve enerji tasarrufu, yeşil enerji ve yeşil sanayi ürünlerini esas alan firma ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine öncelik verdiğini belirtti.
    
Zamlar ilgiyi artırdı

Son yapılan elektrik zamları ile birlikte güneş enerjisine olan ilginin arttığına dikkat çeken Novatech'in Ortağı Cenk Erküçük ise, özellikle otellerin güneş enerji sistemlerine geçişi konusunda çalışmalarının bulunduğunu söyledi.