İzmir Kayıkları Sahipsiz Kaldı



Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında “İzmir Kayıkları Projesi”ni hayata geçirdi. Geçmişte kullanılan ama zamanla unutulan kente özgü kayıkların yenileri yapıldı. Biri, EXPO 2015 adaylığı sürecinde, Tayland’da açılan “Türk Bahçesi”nde sergilenmek üzere bu ülkeye hediye edildi. Geriye kalan 12’si İnciraltı’nda İzmirlilerin beğenisine sunuldu.

Gemi Mühendisleri Odası Şube Başkanı Emrah Erginer, kayıkların kaderine terk edildiğini belirtti. Erginer, 5’inin karada çürümeye bırakıldığını, denizde bulunan 7’sinin de iyi durumda olmadığını dile getirdi. Emrah Erginer, şunları söyledi:

Bir kez daha unutmayalım

“Unutulmamaları için her yıl İzmir Kayıkları Yarışması düzenliyoruz. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz yarışlara meslek odaları, üniversiteler, sivil toplum örgütlerinden katılımcılar oldu. Ama İzmir kayıklarından sadece 7’si yüzebiliyor. Diğerlerinin akıbetleri ne olacak belli değil. Özveriyle uygulanan bu projenin devam ettirilmesini, mevcutlara da bakım ve onarımının yapılmasını istiyoruz. Bu kayıkları İzmir halkının kullanması hedeflenmişti, bunun da gerçekleşmesini bekliyoruz. İzmir, daha önce unuttuğu kayıklarını, bir kez daha unutmasın. Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını düzenleyen İzdeniz Şirketi’nin sahip çıkıp yaşatması, kent hayatına da taşıması gerekiyor.”