İzmir Körfezi İçin Yeni Proje



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı yeni projeyle, Körfez’deki derelerde su birikiminin engellenmesi ve kokunun giderilmesi hedefleniyor. Ayrıca, dere ağızlarına çelik ağlar takılarak, katı atıkların denize ulaşması da engellenecek.

İzmir Körfezi’nde özellikle yaz aylarında yoğunluk kazanan kirlilik ve kokuya karşı, Büyükşehir Belediyesi bir proje geliştirdi. Projeyle derelerin ıslahı hedefleniyor. Yazın kuruyan kuruduğu için de kötü koku yayan Bostanlı, Manda, Arap, Laka, Poligon ve Meles derelerinin birleştiği noktalara pompa kurulmaya başlandı. Projeyle, dere içlerine döşenen borularla denizden çekilecek su, dere yataklarına aktarılacak. Böylece, biriken ve kokuya neden olan suyun sirkülasyonu sağlanacak.

Proje Sorumlusu Mühendis Onur Demir, “Şu arkamda gördüğünüz gemi ile tarama yapıyoruz, deşarj çalışmalarımız sürüyor” dedi. Proje kapsamında, Körfez’le dere ağızları arasındaki tıkanıklık açılıyor. Katı atıkların körfeze ulaşmasını engellemek için dere ağızlarına çelik ağlar da gerilecek.