İzmir Körfezi'nden Her Gün Kamyon Dolusu Çöp



Milyonlarca dolar harcanan Büyük Kanal Projesi’yle temizlenmesi hedeflenen İzmir Körfezi, tüm titiz çalışmalara rağmen kirlilikten kurtulamıyor. Özelllikle yağmurun ve lodosun etkili olduğu günlerde, sorumsuzların attığı çöpler sahillere vuruyor. Bunun en büyük nedeni, Körfez’e dökülen derelere evsel atıkların atılması. Kıyıdan ve denizden yapılan yüzey temizliğinde her gün kamyon dolusu atık toplanıyor.

Torbalı’da susuzluk kuyularla bitecek

Büyükşehir Belediyesi, iki yıl öncesine kadar büyük susuzluk çeken Torbalı’nın derdine, geçen yaz açtığı üç yeni kuyuyla derman olmuştu. 2009 yazı için de önlemler alındı. Ayrancılar’da iki kuyu daha açıldı, 4 bin 300 metrelik isale hattı da döşendi. Şebekelerin de yenilendiğini, böylece su kayıplarının da önüne geçildiğini bildiren yetkililer, ilçenin, yaz aylarına bol suyla gireceğini müjdeledi. Üç yeni kuyu için de çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

İnönü’den Yeşillik’e ekspres yol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük bedellerle kamulaştırma yaparak kentin önünü açtığı yatırımlara birini daha ekliyor. Sürücülerin toplam 7.5 kilometre katederek gittikleri İnönü Caddesi’yle Karabağlar Yeşillik Caddesi arası,  30 milyon liralık kamulaştırmayla açılacak alternatif yol sayesinde  5.5 kilometreye inecek. Böylece hem daha kısa sürede ulaşım sağlanacak hem de trafik rahatlayacak.