İzmir Limanı'nda Çalışma Başladı



İzmir Limanı'nda Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanacak ve konteyner istifleme alanı olarak kullanılacak 62 dönümlük alanda çalışma başladı.

Dün (Pazartesi) sabah limana gelerek alanı inceleyen İzbeton'a bağlı asfaltlama ekipleri, bazı bölgelerde kot farklılıkları bulunduğunu ve su kanalları açılması gerektiğini tespit etti.

Son aşamaya geldi
62 dönümlük alanı düzleştiren Liman İşletme Müdürlüğü'nün bu ayrıntıları da 2-3 gün içinde yerine getirmeyi taahhüt ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri, "Liman İşletme Müdürlüğü, 2-3 gün içerisinde kot farklılıklarını ortadan kaldırırken su kanalları açarak alanı asfaltlanacak duruma getirecekler. Biz de alan hazır hale gelir gelmez çalışmayı başlatacağız. 15 gün içinde asfaltlamayı tamamlarız" diye konuştu. İzmir Liman İşletme Müdürü İsmet Canbaz ise, Büyükşehir Belediyesi ile hazırlakları son aşamaya getirdiklerini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmamızı sürdürüyoruz. Bir sorunumuz yok. Kısa bir süre içinde asfaltlama çalışmasını başlatacağız" dedi.

750 milyar ödenek
Liman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi asfaltlama ile ilgili 1 aydır görüşmeler yaparken Ulaştırma Bakanlığı geçtiğimiz hafta alanla ilgili 750 milyar lira ödenek gönderdi. Ayrıca Liman İşletme Müdürlüğü'ne alanın ihale yapılmadan bir an önce asfaltlanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapma yetkisi verildi. İzmir Liman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ortak protokol imzalayarak çalışmaların başlatılmasını sağladı.