İzmir Metrosu Bir An Önce Otogara Ulaşmalı

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali A.Ş (İZOTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Niyazoğlu, İzmir Metrosu’nun “bir an önce” otogara kadar ulaştırılmasını beklediklerini bildirdi.

Niyazoğlu yaptığı açıklamada, kışın 40-50 bin, yazın ise günde 90 bin kişinin otogara giriş-çıkış yaptığını bildirdi. Otogarın inşaatı yapılırken “metro gelecekmiş” gibi proje çalışması yürütüldüğünü belirten Niyazoğlu, “Dünyanın her yerinde metro otogara kadar gider” dedi.

İZOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Niyazoğlu, şu bilgiyi verdi:

“Günde üç bin, ayda 93 bin aracın giriş çıkış yaptığı otogarda, yılda 1 milyon 116 bin araç sirkülasyonu yaşanıyor. Bu kadar hareketli, canlı ve yolcusu hazır bir bölgeye metronun, bu kadar sürede ulaşmaması bizleri üzüyor.

Otogar, İzmir’den Ege’ye 81 ilin yanı sıra Balkanlar’a kadar hizmet veriyor. Her yıl brüt hasılatın yüzde 20’sini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne veriyoruz. Otogar açıldığından bu yana belediyeye 6 trilyon liraya yakın pay aktardık.”

SERVİS ARAÇLARI SIKINTISI

Niyazoğlu, uçak şirketlerinin yaptığı indirimler sonucu otobüs firmalarının yolcu sayısında düşüş yaşandığını, firmaların, genel giderlerini azaltmak için şehir içi servislerini “kaldırma yönünde” girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

Niyazoğlu, “Bu sorunu firmalarla bir araya gelip çözme yolundayız. Şehir içi ulaşım hizmeti, otobüs yolculuğunun önemli bir parçasıdır. Özellikle İzmir Metrosu’nun da gelmediği otogarda, hem vatandaşlarımız mağdur olacak hem de İzmir trafiğinin yükü daha artacaktır” diye konuştu.