Mardin Çimentoya Ek Tesis



Mardin Çimento Fabrikası Genel Müdürü Kemal Doğansel, fabrikaya ek tesis yapacaklarını belirterek, mart ayında tesislerin temelinin atılacağını bildirdi.

Doğansel dün yaptığı açıklamada Mardin Çimento Fabrikası'nın mevcut durumu ile tam kapasite çalışmasına rağmen talebi karşılayamaz duruma geldiğini belirtti. Talebi karşılayabilmek için fabrikanın bitişiğinde yılda 1 milyon 500 bin ton klinker kapasiteli yeni tesis inşa edileceğini ifade eden Doğansel, “Bu tesislerin temelini önümüzdeki mart ayı içinde atacağız. Yeni tesisin bir yıl sonra hizmete girmesini planlıyoruz. Tesisin makine aksamları Almanya, Danimarka ve Avustralya'dan getirilecek” dedi.

Tesisin inşa çalışmalarının 700 kişiye iş olanağı sağlayacağını anlatan Doğansel, hizmete girmesi durumunda ise fabrikanın mevcut 350 olan işçi sayısına yüzde 5-10 oranında ilave yapılacağını kaydetti.

Ortadoğu pazarının yanı sıra iç pazara da cevap verme gayretinde olduklarına değinen Doğansel, şöyle dedi: “Irak'taki yeni gelişmeler, çimentoya olan talebi arttırdı. Fabrikamızın konumu, Ortadoğu ülkelerine olan yakınlığı ve üretim kalitesiyle dikkat çekmektedir. Genel Kurul, mevcut tesisin yetersiz kaldığı kararına varmış ve yeni bir tesis kurulmasına karar vermiştir. 45 milyon euro harcayarak yeni bir tesis kuracağız. Teknolojinin son sistem makinelerinden oluşan ek fabrikamızı kurarak kapasitemizi arttıracağız.”