"İzmir Suyuna 'İçilmez' Uyarısı Gelmedi"



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sağlık Bakanlığı'ndan kendilerine su faturalarına ''içilmez'' uyarısı konulmasına yönelik yazı gelmediğini belirterek, ''Yazının gelmesi durumunda gerekli incelemeler yapılacak ve karar verilecek'' dedi. Siyasi partilerin il başkanlarına, su konusunda bilgilendirmek amacıyla ziyarette bulunan Aziz Kocaoğlu, AK Parti, MHP, DSP'den sonra bugün de Demokrat Parti İzmir il merkezini ziyaret etti.
 
İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Kocaoğlu, "arsenikli su" tartışmaları sırasında dört il başkanının kendisini ziyarete geldiğini, bu konuyu siyasete alet etmeme sözü verdiklerini, ziyaretlerde, aradan geçen sürede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdiğini söyledi.
 
İl başkanlarına "İzmir Suyunun Bugünü ve Yarını" konulu rapor sunduklarını belirten Kocaoğlu, İzmir'in suyu ve kuraklıkla ilgili olarak 2 yıldır çalıştıklarını ifade etti.
 
Ziyarette, bir gazetecinin, Sağlık Bakanlığı'nın şebeke suyundaki arseniğin sınır değerlerinin üzerinde olması nedeniyle su faturalarına "içilmez" uyarısı konulmasını istediğine ve belediyeye bu yönde uyarı yazısı gönderdiğine ilişkin sorusu üzerine Kocaoğlu, "Sağlık Bakanlığı'ndan su faturalarına 'içilmez' uyarısı konulmasına yönelik yazı gelmedi. Bir gazetede bu yönde haber gördüm" dedi.
 
Bu tartışmaların bitirilmesi gerektiğini kaydeden Kocaoğlu, "Yatırımları, projeleri bir süredir açıklıyoruz. Petkim'den sağlanan 600 litre/saniye suyla Karşıyaka'nın suyundaki arsenik limitlerini aşağı çekeceğiz. Şu anda suyu almaya başladık. 3-4 günde Cumhuriyet deposunda paçal yaparak vereceğiz. Durumu inceliyoruz" diye konuştu.