İzmir'de Abone Sayısı Yılsonu 100 Bin Olacak



İzmir’e doğalgazı getiren İZMİRGAZ A.Ş.sürdürdüğü yoğun çalışmalarla şehirdeki dağalgaz ağını her geçen gün genişletiyor. Doğalgaz şebekesinin elektrik-su gibi şehirle birlikte büyüyeceğini ifade eden İZMİRGAZ A.Ş Genel Müdürü H. Burçin Yandımata imarlı alanlar bütününde doğalgazın kullanmak isteyen her İzmirliye bağlanacağını, imarlı alanlarının genişlemesi halinde ise bu genişlemeyi de dikkate alacak şekilde dağıtım şebekesinin tesis edileceğini açıkladı.

İki yılda önemli mesafe

İzmir’de bugüne kadar gerçekleştirilen doğalgaz altyapı çalışmaları hakkında bilgi aktaran Yandımata sözlerini şöyle sürdürdü: "2005 Aralık ayında ilk kazmanın vurulduğu tarihten bugüne kadar yapılan çalışmalarla; Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Konak, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Bayraklı, Aliağa, Kemalpaşa ve Torbalı ilçelerinde doğalgazı vatandaşların kullanımına sunduk."

Verdiğimiz sözleri tutuyoruz

İzmir genelinde ana hatları büyük ölçüde tamamlayarak işin en ağır kısmını bitirdiklerini söyleyen Yandımata, "Şehri planlı bir şekilde doğalgaz ağlarıyla örüyoruz. Hedefimiz bu yılsonuna kadar yeni yatırım bölgelerinin tamamlanmasıyla 400 bin konuta ulaşmak" diye konuştu. Yandımata şunları aktardı: "Haziran ayında Karşıyaka’da Bahçelievler, Bahariye; Bornova’da Mevlana, Kazımdirik; Konak’ta Güzelyalı, Piriresi, İnönü Caddesi; Karabağlar’da Basın Sitesi, Poligon, Adnan Süvari, İnönü Caddesi; Buca’da Atatürk ve Adatepe Mahalleri’nde altyapı çalışmalarını başlattık. Çalışma yapılan bölgelere Eylül ayı itibariyle gaz verilmeye başlanacağı sözümüzü de tuttuk."

Bu sene 'doğalgaz  bize de gelsin'  talebinde bulunan çok sayıda İzmirlinin olduğunu söyleyen Yandımata, abone sayılarının 80 bin olduğunu, hedeflerinin yılsonuna kadar 100 bin abone sayısının üzerine çıkmak olduğunu sözlerine ekledi.

Doğalgazın bedeli çok ucuz

Şubat ve Mayıs ayında yapılan indirimlerin ardından doğalgazın metre küp fiyatının bir önceki senenin seviyesine ulaştığına dikkat çeken Yandımata, "2009 yılı içerisinde doğalgaz fiyatlarında yaklaşık yüzde 44 oranında bir indirim gerçekleştirildi. İndirimle birlikte sanayi ve konut faturalarında ciddi bir düşüş oldu. Alternatif enerji türlerine göre zaten ucuz olan doğalgaz bu indirimlerle birlikte daha da ucuz hale geldi" dedi. İzmir koşullarında 4 kişilik bir ailenin doğalgazı ısınma, sıcak su ve mutfakta amaçlı olarak kullanmaları halinde yaklaşık olarak yıllık 800 lira ödeneceğini kaydeden Yandımata, doğalgazın en iyi tasarruf yöntemlerinden biri olduğunu açıkladı.

Çevreye büyük katkı sağlıyor

İzmir’de doğalgazın sanayide ve konutlarda kullanılmaya başlanması ile birlikte, daha önce abonelerce kullanılan kömür, fuel-oil, motorin gibi kükürt oranı yüksek olup hava kirliliğine sebep olan yakıtlar kademeli olarak kullanım dışı kaldı. Bunun sonucunda da doğalgazın çevreye katkısı hissedilmeye başladı. İzmir’in hava kalitesi yükselmeye başladı.

Kentin ekonomisine doping

Doğalgazın, diğer yakıt türlerine oranla daha ucuz olması, sanayi ve konut abonelerine ekonomik katkı da sağladı. Çoğu abonenin doğalgaz kullanmasıyla birlikte, yakıt maliyeti de kayıt içine alındı. İZMİRGAZ’ın faaliyete başlaması ile birlikte, bünyesinde çalışanlar, işbirliği içinde olduğu birçok altyapı  firmaları,  sayıları 314’ü bulan iç tesisat firmaları ile üretici ve pazarlama firmaları aracılığıyla, yaklaşık  4.500 kişiye istihdam oluşturdu. İzmir ekonomisine  katkı sağladı.

Doğalgazda ilkleri başaranların firması

Ege Teknik Doğalgaz, çağdaş standartlarda, dürüst, ilkeli, müşteri memnuniyeti odaklı, yenilik takipçisi, insana ve çevreye öncelikli önem veren doğalgaz dağıtım ve işletmesi hedefleriyle dikkat çekiyor. İzmir’in ve İzmirlilerin gurur duyduğu ve sahiplendiği, kendi alanında yeni projelerle ilklere imza atmış, doğalgaz sektöründe öncü, ulusal ve uluslararası düzeyde kalite ve güveni temsil eden firma sektörün lider firması olma yolunda ilerliyor.

Ege Teknik Doğalgaz mensupları, bilgili, becerikli, çalışkan, dürüst ve kurumuna bağlı, sürekli gelişen, birbirine saygı ve sevgi duyan yapıları ile tannıyor. Ekip ruhunu benimsemiş, kaliteden ödün vermeyen, her zaman kurumunun itibarını koruyan, öğrenmeye ve yeniliğe açık personel göz dolduruyor.Ayrıca kurumunun karar ve hedeflerini paylaşarak geleceğe inançla bakan, topluma ve çevreye karşı saygılı, hızlı ve doğru karar verebilen çalışanlar şirketin başarısını artırıyor.