İzmir’de "Tarihi Köşk" İsyanı!



CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun da katılımıyla Buca Belediyesi Meclis salonunda düzenlediği basın açıklamasında kamuoyuna seslenen Başkan Ercan Tatı, belediye olarak engellilere hizmet amaçlı kullanmak üzere köşke talip olduklarını ancak köşkün SGK hizmet binası olarak kullanılacağı yanıtı aldıklarını söyledi. Buca içerisinde yer alan De Jongh köşkünün Bucalılara hizmet amaçlı kullanılacağını bekleyen Başkan Tatı, SGK’nın köşkü özel bir işletmeye verilmesine karşı çıktı.

Başkan Ercan Tatı yaptığı açıklama da şunları söyledi: “Gelinen noktada şuanda SGK olarak kullanılan binada SGK çıktı veya çıkarıldı ve burası özel bir kuruma verildi. Firmanın adı önemli değil. Burada ne yapılacak. Burası kamunun malıdır. Kamuya yararlı bir hizmet sunulmasıdır. Ticarethane olarak kullanılması siyasi ve ticari ahlaka uygun değildir. Şuanda110 metrekarebir ev kafeterya olarak 15 bin liraya kiraya verilmektedir. Tarihe mal olmuş malikane ne kadara kiraya verildi sizlerin takdirine bırakıyorum. Kamu buradan ne kadar faydanalacak burada kamu yararı var mıdır?” dedi.

Ağaç katliamına karşı imza kampanyası

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı De Jongh köşkünün doğal sit olduğunu ve burada yer alan ağaçların kesilerek katliamı yapıldığını savundu. Katliama dur demek için de imza kampanyası başlatan Başkan Ercan Tatı, ağaç kesimlerinin belgelerini kamuoyuna sundu. Tatı, “Burası doğal sit alanıdır. Öncelikle bu katliam durdurulsun. Bazı ağaçların işaretlendiği görülüyor. Burada yer açılacak doğal sit olarak adledilen bölgeye yeni binalar yapılacak. İçeriye giriş yasak” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’da yaşananları protesto ederek İzmir Valisi ni konuyu araştırması için göreve davet etti.