İzmir’in İmbatı Klimada Esiyor



Gıda soğutmasında piyasa lideri İmbat Endüstriyel Soğutma, Avrupa’dan sonra gözünü Körfez’e dikti. Genel Müdür Gümrükçüler, “2010’da ihracatı artırmaya odaklıyız” dedi.

Soğutma ve klima sektöründe 18 yıldır faaliyet gösteren İmbat, 2010 yılında Körfez ülkelerini hedef seçti. Genel Müdür Nuriye Gümrükçüler, gıda soğutmasında piyasa lideri olan İmbat’ın içerde pazar payını, dışarda ihracatını artıracağını söyledi. 1991 yılında İzmirli genç girişimciler Nuriye ve Kerim Gümrükçüler çifti tarafından klima sektörüne mekanik tesisat, taahhüt ve malzeme satışı için Kısıkköy’de kurulan İmbat, 1997 yılında imalatçı kimliğini ön plana çıkardı.

Ar-ge faaliyetleri iyileşiyor

Adını İzmir’in ünlü rüzgarından alan İmbat’ın sessiz harflerinin oluşturduğu “MBT” markasıyla endüstriyel soğutma ve klima cihazları üretimini yapmaya başlayan firma, 2005’te taşındığı Kemalpaşa OSB’deki 7500 metrekarelik tesislerinde sektördeki her türlü projeye çözüm sunabilecek konuma geldi.İmbat’ın ürünlerinin gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında tercih edilen markalar arasında yerini aldığını belirten Nuriye Gümrükçüler, başarının sırrını Türkiye ve dünya pazarını iyi gözlemlemeye ve ar-ge faaliyetlerini sürekli iyileştirerek sürdürmeye borçlu olduklarını söyledi.

Türkiye’de ilk oldular

Gıda soğutmasında, yaş meyve ve sebze için zorlanmış hava ile hızlı soğutma cihazlarını (Forced Air Cooler), 2005 yılında MBT markası ile üreten İmbat, invertör kontrollü merkezi soğutma grubunu da geçen yıl yine ilk kez  pazara sundu.

MBT marka ürünlerin ihracatına 2002’de başladıklarını belirten genç girişimci çift Nuriye ve Kerim Gümrükçüler, “15’i aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. 2010, Körfez ülkeleri ile ihracatta büyüyeceğimiz bir yıl olacak” diye konuştu.