İzocam 11. Yalıtım Yarışması



İzocam tarafından bu yıl onbirincisi düzenlenen ve proje konusu "yüksek binalarda enerji etkin yapı kavramına yaratıcı yaklaşımlar getirilmesi" olarak belirlenen Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması’nda başvuru süreci devam ediyor. Katılımcılardan, Multi Konfor Bina tanımına göre, pasif ev bileşenleri ile çok amaçlı bir kule tasarlamaları bekleniyor.

Türkiye ve KKTC'deki üniversitelerinin Mimarlık, Tasarım, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinde eğitim gören öğrencilerinin katılabileceği İzocam 11. Yalıtım Yarışması’nda yarışmacılar, New York'un Aşağı Manhattan bölgesinin Güney Kensington olarak adlandırılan kısmında, sürdürülebilir bir gökdelen tasarımı ortaya koyacak. Geçen senelerde yapılan yarışmalardan farklı olarak bu yıl yarışmaya yüksek lisans öğrencileri de katılabilecek.

Yeni yapılacak kulenin geleceği öngörür nitelikte olması açısından, Greenwich ve Aşağı Manhattan’ın Merkezi İş Alanı bölgesinde yer alan projelerin, farklı seviyelerde sürdürülebilirliği sağlayabilmesi, jüri değerlendirmesinde başlıca kritelerinden birini oluşturuyor.

Yarışmanın ulusal jürisi ses yalıtımı, yangın güvenliği, ekolojik binalar ve yapı fiziği konusunda yetkin öğretim görevlileri ile uzman mimarları bir araya getiriyor. İzocam Yalıtım Yarışmalarının 11. ayağının değerlendirmesi, makine mühendisi Prof.Dr. Abdurrahman Kılıç, mimar Emir Uras, mimar Erkan Şahmalı, mimar Yrd.Doç.Dr. Gülten Manioğlu, makine mühendisi Prof.Dr. Mehmet Çalışkan, mimar Selçuk Avcı ve mimar Şevki Pekin tarafından üstleniliyor.

Öğrencilerin, başvuruları Ekim ayında başlayacak olan yarışmaya en geç 1 Nisan 2011 tarihine kadar projelerini teslim etmeleri gerekiyor. Yarışmada dereceye giren projeler 15 Nisan 2011 günü duyurulacak.Ulusal yarışmanın birincisi 6.000 TL, ikincisi 4.000 TL ve üçüncüsü 3.000 TL ile ödüllendirilecek.

Ulusal etapta ilk üç dereceyi paylaşan proje sahipleri ayrıca, 18-21 Mayıs 2011 tarihleri arasında Isover ve Saint-Gobain Insulation işbirliğiyle Prag’da düzenlenecek olan Multi Konfor Binalar Yarışması’ın uluslararası etabında ülkemizi temsil etme hakkını da kazanacak. 

Detaylı bilgi için tıklayınız.