İzocam 13. Yalıtım Yarışması



Yalıtım Yarışması'na katılacak öğrenciler, Almanya’nın Mannheim şehrinin Glückstein Bölgesi’ndeki mevcut durumu göz önünde bulundurarak, geleceğin imarına ilişkin bir vizyon sunacaklar. Yarışmacılardan, kuzey kısımdaki komşu mahallelerin doğal bir uzantısı olacak, Multi Konfor ilkesini esas alan, yeni bir yerleşim projesi geliştirmeleri bekleniyor. Geliştirilecek imar vizyonunda, Lindenhof olarak adlandırılan mevcut konut stoğu ile bağ kurarken yeşil alan kullanımını geliştirilmesi kriteri de aranacak.

Türkiye ve KKTC üniversitelerinin Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Kentsel Tasarım, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılabileceği İzocam 13. Yalıtım Yarışması ulusal jürisi; ses yalıtımı, yangın güvenliği, ekolojik binalar ve yapı fiziği konusunda yetkin öğretim görevlileri ile uzman mimarlardan oluşacak.

Başvuruları Kasım ayında başlayan yarışmada, öğrenciler projelerini en geç 4 Mart 2013’e kadar teslim edecek ve dereceye giren projelerin duyurumu ise 20 Mart 2013 tarihinde yapılacak. Ulusal etapta ilk üç dereceyi paylaşan proje sahipleri, 16 - 19 Mayıs tarihleri arasında Sırbistan'ın başkenti Belgrad kentinde düzenlenecek uluslararası etapta ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.

Sorular canlı oturumda yanıt bulacak

Öğrenciler, yarışmayla ilgili akıllarına takılan sorulara Isover sohbet odasında canlı olarak yanıt bulabilecekler. Soru-cevap oturumu, 20 Aralık Perşembe günü Türkiye saatiyle 11:00 - 13:00 saatleri arasında Isover internet sitesinde gerçekleşecek.

Ocak ayında ikincisi düzenlenecek soru-cevap oturumunun kesin tarihi ise önümüzdeki günlerde ilan edilecek.

Yarışma Takvimi
Son başvuru tarihi: 24 Şubat 2013
Teslim tarihi: 04 Mart 2013
Uluslararası yarışma: 16-19 Mayıs 2013

Ulusal Ödüller
Birincilik Ödülü: 6.000 TL
İkincilik ödülü: 4.000 TL
Üçüncülük ödülü: 3.000 TL

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.